Erhan Usta kimdir?

İYİ Parti'den istifa eden isimler arasında yer alan Erhan Usta kimdir? İYİ
Suat Mutlu
|
30 Nisan 2024, Salı - 12:47
Erhan Usta kimdir?

Erhan Usta, 17 Temmuz 1966 yılında Samsun Havza'da dünyaya geldi. Usta, eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi maliye bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. Daha sonra Usta, Amerika Northeastern Üniversitesi   İktisat Politikası ve Planlama dalında master derecesi almış ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinde doktora eğitimine devam etmektedir.

Kariyeri

Erhan Usta, Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı'nda sırasıyla;  uzman yardımcısı, uzman, daire başkanı, genel müdür, müsteşar yardımcısı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Daha sonra Usta,  İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığını ve   İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyeliklerinde 10 yıl boyunca bulunmuştur. 

Siyasi kariyeri

Erhan Usta, Haziran ve Kasım 2015 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Samsun milletvekili seçilerek meclise girmiş ve 2 yıl boyunca MHP grup başkanvekilliği görevinde bulunmuştur. Usta, 2019 yılında MHP ve AKP'nin ittifak kurması üzerine yaptığı eleştiri ile partiden ihraç edilmiş ve 2019 yerel seçimlerinde bağımsız olarak Samsun milletvekili adayı olmuştur. 

Erhan Usta, 2020 yılında Ankara'da düzenlenen tören ile İYİ Parti'ye katılmış ve partinin  Ekonomi politikaları başkanlığı görevini üstlenmiştir. Usta, 2021 yılında İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevine atandı. 

Erhan Usta, 29 Nisan 2024 tarihinde İYİ Parti'den istifa etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083027/erhan-usta-kimdir
Etiketler: Erhan Usta
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.