Yeşilçam'ın usta isimlerinden Cüneyt Arkın'a duygusal veda

Yeşilçam'ın usta isimleri, Yeşilçam'ın efsanevi ismi Cüneyt Arkın'ın ölümünün ardından paylaşımlarda bulundu.
Ecem Çetin
|
28 Haziran 2022, Salı - 10:54
Yeşilçam'ın usta isimlerinden Cüneyt Arkın'a duygusal veda

Türk sineması bir çınarı daha kaybetti bugün... 

Usta oyuncu Cüneyt Arkın 85 yaşında hayatını kaybetti. 

Hayat verdiği Battal Gazi, Kara Murat ve Malkaçoğlu karakterleri ile gönüllerde taht kuran, Arkın'ın  ölüm haberi Türk sinemasını adeta yasa boğdu. 

Ölüm haberinin ardından Yeşilçam'ın önemli isimlerinden peş peşe paylaşımlar geldi. 

Türkan Şoray, " Canım Cüneyt, bundan sonra yokluğunu bilmek, düşünmek öyle acı ki... Seni sonsuza kadar kalbimde yaşatacağım... Sinema ve tüm sinemaseverlerde, yerin dolmayacak..."

Hülya Koçyiğit "Sinemanın bana kattığı değerlerden sevgili arkadaşım Cüneyt Arkın’ın vefat haberi ile derin üzüntü içindeyim. Türk sineması bir ustasını, bir çınarını daha kaybetti bugün. Sinemamıza büyük izler bırakan canım arkadaşım benim, filmlerinle yaşayacaksın kalplerimizde. Sevgili ailesinin başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun."

Filiz Akın, " Sanki içime doğmuş da acı haberi duymak, istemiyormuşum gibi televizyonu açmamıştım bu sabah. Hala haberin yarattığı şok etkisiyle konuşamıyorum. Telefonlarım çalıyor durmadan… Öyle üzgünüm ki… Hani klasik bir tanımlama vardır “ O bizim Malkoçoğlu’muz , Dünyayı kurtaran cengaverimizdi falan filan… En kısa haliyle o bizim “Cüneyt Arkın’ımız”dı Biraz kendime gelince devam ederim…"

Serdar Gökhan, "Çok ince ve yufka yürekli bir insandı. Her şey dilindeydi. Karşılıklı rol yaptığımız zaman daha iyi rol yapma derdindeydik. Yolda öğrendim, yıkıldım. Dilim damağım kurudu. Tekrar başımız sağ olsun diyorum."

Türker İnanoğlu," 32 tane film çektik beraber. Çok yakındık. Çok üzüldüm. Kendini çok yıprattı. Kendini çok yıprattı Cüneyt... Ne diyeceğimi şaşırdım. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Çocuklarının ve eşinin başı sağ olsun. Kara Murat'ı çekerken set arasında top oynarken göğsüne top çarptı. Nefes alamaz hale geldi. Suni teneffüs yapıldı. Beraber Roma'da film çektik. Devamlı yurtdışında çalışmalar yaptık. Devamlı beraberdik. Cüneyt dublör kullanmadan çalışırdı. Eli, kolu her şeyi sakattı. Dinlemezdi. 'Dublör yapar' derdik. 'Yok ya ben yaparım' derdi. O tıbbiyeden çok iyi dereceyle mezun olmuş bir doktordu. Sinemaya girdi. Doktorluk yapmayacağını söyledi. Sinemada yürüttü hayatını. Kaderini kendi çizdi. Ne diyebilirim başka? İçki içiyordu bir ara. Sonra onu da bıraktı. Kötü bir alışkanlığı yoktu. Çok şaşırdım ben. Ben sinemanın en eskisiyim. Türk sinemasına gelmiş geçmiş en iyi jöndü Cüneyt. Hepsiyle çalıştım. Cüneyt bir numaraydı. Geçenlerle de kalanlarla da. İnsanlar giderken durup Cüneyt'e bakarlardı. Öyle fiziki bir durumu vardı."

Şener Şen " Onun gibisi bir daha asla gelmeyecek. Mekanın cennet olsun ulu çınar! #CüneytArkın"

Orhan Gencebay "Hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli bir sanatçıydı, izler bıraktı ve bırakacak. İstisna biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok eski arkadaştık. Neticede son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Sinemamıza gelen atraksiyonları ile kimsenin yapamayacağı sahneleri yapmıştır. Kendisiyle Film de çektik. Birçok anımız var. Çok da güzel şeyler yaşadık. Değerini birçok nesil iyi bilir. Ben bir sanatçı dostu olarak anlatabilirim. Çok da yakışıklı biriydi. Dünya sahasına rahatlıkla çıkabilecekti." 

İlyas Salman,  "Sen susacaksın yobaz! Ben oldukça sen susacaksın. Ben senin kaderinim. Başkaldırdıkça karşına çıkacağım, ezeceğim!" Yattığı yer incitmesin Cüneyt abiyi"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1606700/yesilcamin-usta-isimlerinden-cuneyt-arkina-duygusal-veda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.