Stoltenberg: Türkiye'ye söz verildi

Türkiye'nin endişelerinin başında gelen "terör örgütlerine destek verilmesi" ve "Türkiye'ye yönelik silah ambargosu uygulanması" imza altına alınarak giderildi. Stontelberg açıklama yaptı.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2022, Salı - 22:48
Stoltenberg: Türkiye'ye söz verildi

İspanya’nın başkenti Madrid’te Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’la gerçekleştirilen dörtlü zirve sonrası Ortak Bildiri imzalandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan ortak momerandum (ortak muhtıra) sonrası yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye’ye tam destek sözü verdiğini hatırlattı.

NATO Genel Sekreteri, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya tam olarak ne zaman üye olacaklarının ise net olmadığını fakat hızlı bir süreç olacağını belirtti.

Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO'ya üyeliğinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in arzu ettiğinin tam tersi bir durum olduğuna dikkat çekti.

Stoltenberg, Türkiye'nin en önemli şikayetlerinden biri olan "müttefikler arasında silah ambargosu" ile ilgili de "Müttefikler arasında silah ambargosu olmaması gerekiyor" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1610333/stoltenberg-turkiyeye-soz-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.