“Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi” Hayata Geçiriliyor

Ankara Masası
|
16 Mart 2020, Pazartesi - 09:28
“Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi” Hayata Geçiriliyor

Altındağ, Feridun Çelik Mahallesi’nde konut ve sosyal donatı alanlarının inşa edileceği “Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde ilk kazma vuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü Feridun Çelik Mahallesi ‘nde yer alan Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi bölgesinde inşa edilecek 451 konut için ilk kazma vuruldu. Kısa süre önce TOKİ tarafından ihalesi tamamlanan bölgede, hak sahiplerinin yıllardır özlemle bekledikleri modern konutların, yatay mimariye uygun şekilde inşa edileceği belirtildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Hedefimiz, hak sahiplerinin yıllardır özlemini çektiği evlerine bir an önce kavuşmalarını sağlamak... Hemşerilerimizin huzur içinde yaşadığı planlı bir Altındağ oluşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi. Başkan Balcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a destekleri için teşekkür etti.

Çevreyolu'nun yanında yer alan Cinderesi Bölgesi sosyal donatı alanının Ankara'nın yeni cazibe merkezine dönüşmesi hedefleniyor. Payamlıtepe ormanlarına komşu olan Cinderesi bölgesinde; spor tesisleri, yeşil alanlar, meydan, ticaret alanları, cami ve sosyal yer aldığı bir şehir kurulacağı belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1636/cinderesi-kentsel-donusum-projesi-hayata-geciriliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.