Davutoğlu'ndan Hilal Kaplan'ın iddialarına yalanlama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hilal Kaplan’ın “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Külliye'ye hapsetmek istedi” şelindeki suçlamasına yanıt verdi. “Tayyip Erdoğan'a benim başbakanlık, İçişleri Bakanlığı dönemimde gösterdiğim saygıyı herkes bilir. Ama ben o imzaları kabul etseydim, beni bırakın Çankaya'ya hapsetmeyi, yaptıkları bütün yanlış işlerin imzasını bana attırmaya kalkacaklardı” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Temmuz 2022, Çarşamba - 14:05
Davutoğlu'ndan Hilal Kaplan'ın iddialarına yalanlama

Ahmet Davutoğlu, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

"Tayyip Erdoğan'a gösterdiğim saygıyı herkes bilir"

Hilal Kaplan’ın “Davutoğlu, Başbakanlığı döneminde Erdoğan’ı külliyeye hapsetmek istedi” iddiasına yanıt veren Ahmet Davutoğlu, "Hilal Kaplan hanımefendi, benim muhatabım değil. Onunla ilgili bir şey konuşmak istemem ama Tayyip Erdoğan'a benim başbakanlık, İçişleri Bakanlık dönemimde gösterdiğim saygı, sonrasında da gösterdiğim saygı, herkes bilir. Hiç kimseyi bir yere hapsetmek... Ama ben o imzaları kabul etseydim, beni bırakın Çankaya'ya hapsetmeyi, yaptıkları bütün yanlış işlerin imzasını bana attırmaya kalkacaklardı.” ifadesini kullandı.

“Bu çark devam etsin, sen Başbakan olarak imza at”

Davutoğlu şöyle devam etti:

 “Dedikleri şey şu, çok açık. Bu çark devam etsin. Şu müteahhitler desteklensin. Şunlar şunlar olsun ama sen başbakan olarak imza at. Allah önünde de sen hesap ver, millet önünde de sen hesap ver.”

"Ben kukla ya da piyon değilim”

“Benim dediğim tek şey oldu. Benim hesap verdiğim yerde, ben yetki kullanırım. Ben kukla değilim, ben piyon değilim. Allah indinde ben hesap vereceksem, millet önünde hesap vereceksem imzayı ben atarım. Ben atmışsam o kararı ben veririm. Bundan hoşlanmıyor musunuz? Beni tanır herkes. O zaman başka yol tercih edilecek.”

“Ülke düşük profilli bir başbakana emanet edildi”

“ Ne oldu peki? Benden sonra başbakanlık makamı, düşük profilli bir başbakana emanet edildi.  Onların tabiri olduğu için öyle söylüyorum. Sayın Yıldırım'a hakaret etmek için değil. Ne oldu peki? Türkiye nereye geldi? Mayıs 2016'nın Türkiyesi ile bugünün Türkiye'sini karşılaştırsınlar ve ellerini vicdanına koysunlar.”

“Pelikan dosyası ifadesi ile o iftirayı atanlar bir çeteydi”

“ Bahsettiğiniz gazeteciyi kastetmiyorum. Onların vicdanına hitap bile etmek istemem. Öyle bir şey olduğuna da inanmıyorum. Ben millete sesleniyorum. Onu muhatap dahi almam. Evet Pelikan dosyası ifadesi ile o iftirayı atanlar bir çeteydi. Bu aşikar o zaman neden Pelikan diyorsun? Böyle bir dosya çıktı. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1637468/davutoglundan-hilal-kaplanin-iddialarina-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.