Traktör devinin sahibi Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk yerli traktör üreticisi Erkunt Traktör'ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.
Büşra Bayrak
|
06 Temmuz 2022, Çarşamba - 15:39
Traktör devinin sahibi Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti

Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) kurucusu, Meclis ve Yönetim Kurulu Eski Başkanı Mümin Erkunt'un kızı ve Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üreten Erkunt Traktör'ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti.

Armağan için Ankara Gölbaşı Mezarlığı Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Armağan’ın ailesi, yakınları, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, iş insanları, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

45 yaşında vefat eden Armağan'ın cenazesi kılınan namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.

Zeynep Erkunt Armağan kimdir?

Zeynep Erkunt Armağan, Ankara'da doğdu. Armağan, ilk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde aldı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Türkiye’nin ilk yerli traktörünü üreten Erkunt Traktör A.Ş’nin kurucusu Zeynep Erkunt Armağan ASO Eski Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarından Mümin Erkunt’un kızıydı. Kurduğu bilgi işlem bölümünde 7 yıl görev yapan Armağan, 1990-1998 yılları arasında Satış Müdürü, 1998-2005 yılları arasında da Mali İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2003 yılında kurulan Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin kurucu ortakları arasında yer alan Erkunt Armağan, 2006 – 2016 yılları arasında Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü, 2014- 2019 yılları arasında da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Türkiye’deki bu şirketlerin yanı sıra İngiltere’de kurulu ArmaTrac LTD. Şirketi’nin kurucusu ve başkanı olan Armağan 45 yaşında yaşamını yitirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1637871/traktor-devinin-sahibi-zeynep-erkunt-armagan-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.