Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü nedeniyle okuldan atılan Sultan Kara'ya ziyaret

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde "başörtüsü" gerekçesiyle okuldan atılan öğretmen Sultan Kara'yı ziyaret etti.
Ankara Masası
|
07 Temmuz 2022, Perşembe - 11:44
Kılıçdaroğlu'ndan başörtüsü nedeniyle okuldan atılan Sultan Kara'ya ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde "başörtüsü yasağı" nedeniyle öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara'yı evinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası eşi ile Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'' Birbirini anlayan,kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz''

CHP lideri,'' Birbirini anlayan, birbirini kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz. Bunun da öncülüğünü yapmak gerekiyor. Çaba harcamak, geçmişteki yaraları bir şekilde tedavi etmek gerekiyor. İnsanlar mağdur edildi. Onların mağduriyetlerinin giderilmesi, helalleşmemiz gerekiyor.'' dedi.

 Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında;

''16 ay öğretmenlik yapabilmiş ancak.  7 müfettişin nasıl kendisini sorguladığını ve görevine son verildiğini, sınıftan ayrılırken çocuklara kendisine yapılanı hissettirmemek için özel çaba sarf ettiğini ifade etti.

Devletin bu haksızlığın yapılanlarla helalleşmesi lazım. Bir hata yaptık, bu hatanın telafi edilmesi lazım. Sıradan bir hata değil insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz, telafi edilmesi lazım. Bunun içinde bizim toplumun, herkesin öncülük etmesi lazım.

Medyanın öncülük etmesi lazım. Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için hepimizin öncülük etmesi gerekiyor. Bunu meseleyi sistematik bir yolla çözmemiz gerekiyor, gündelik politikalarla değil. Ve kalıcı olarak çözmemiz gerekiyor.

Bu sorunu kalıcı olarak çözdüğünüz zaman o insanlarla helalleşmiş olursunuz.'' diye konuştu.

Kara, ''Bizden önce özür dilenmeli'' demişti

28 Şubat 1997'de Ankara'da Ulubey İlköğretim Okulu'nda görevli olduğu dönemde "başörtüsü" gerekçe gösterilerek mesleğinden atılan Kara, 2012 yılında yaptığı açıklamada, "Bize bunları yaşatanların tamamı bunun hesabını vermelidir. Bizden önce özür dilenmeli, sonrasında da haklarımız iade edilmelidir" diye konuşmuştu.

''Başörtüsü yasağı'' gerekçesiyle öğretmenlik mesleğinden ayrılan Kara 2015 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "28 Şubat mağduru öğretmenlerin göreve geri dönmesi" kararını kullanmayacağını açıklamıştı. Kara bu dönem yaptığı açıklamada, ''Verilen listeden okul beğenmek yerine beyaz bir kağıt isteyerek bu sefer atanmamın iptalini kendi ellerimle istedim. Çünkü artık devlet huzurunda işçi emeklisiydim" demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1640309/kilicdaroglundan-basortusu-nedeniyle-okuldan-atilan-sultan-karaya-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.