Pul biber fiyatında büyük zam

Yemeklerde acıyı sevenlere kötü haber geldi.Kırmızı pul biber yüzde 123 zamlandı.
Onur Çetinkaya
|
10 Temmuz 2022, Pazar - 14:54
Pul biber fiyatında büyük zam

Çay, şeker, Türk kahvesi, tuz, içki grupları, yumurta ve akaryakıta gelen zamlar derken yemek ve sofraların neredeyse vazgeçilmezi olan kırmızı pul bibere de zam geldi.

Yüzde 123 zamlandı

Geçtiğimiz yıl 29.99 liraya satılan bir kiloluk kırmızı pul biber, aradan geçen bir yılda yüzde 123 zamlanarak 66.90 TL'den satılmaya başlandı. 

Zamlardan sonra pul biberde hile

Biber fiyatlarının son günlerde yükselmesiyle 1 kilogram üretmek için 10 kilograma yakın biber kullanılan pul biberde hileler de yapılıyor.

1 kilo kırmızı pul biberin üretilmesi için 10 kilograma yakın biber kullanılması gerektiğini belirten  Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali
Manavoğlu, “Normal bir kırmızı pul biberi boyamazsınız. Boya kullanılıyorsa biber olmayan farklı bir madde vardır. Burada talaş ve kiremit tozları bulunabiliyor. Üretici pul biber görünümlü üründe gıda boyası kullanıyorsa, demek ki o pul biber değildir. Fiyat olarak baktığımızda bu ürünler kendilerini belli edecektir" diye konuştu.

Manavoğlu,''Tüketiciler aldıkları pul biberi suya döktüklerinde direkt koyu kırmızı renk veriyorsa orada mutlaka gıda boyası kullanılmıştır.'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1646526/pul-biber-fiyatinda-buyuk-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.