Gençlerin ve çocukların tercihi ne? YouTube mu, TikTok mu?

Yeni bir araştırma gençlerin ve çocukların zamanlarının büyük bölümünü artık YouTube'da değil TikTok'ta video izleyerek geçirdiğini ortaya koydu. Kitlenin reklama ve neticeye uzun süre sonra ulaşmaya tahammülü yok.
Mevlüt Peker
|
14 Temmuz 2022, Perşembe - 10:58
Gençlerin ve çocukların tercihi ne? YouTube mu, TikTok mu?

Qustodio adlı bir şirket, 400 bin ailenin verilerini, dünya çapında kullanılan bir ebeveyn kontrol yazılımından alarak analiz etti. Ebeveynler bu yazılım sayesinde çocuklarının tüm internet trafiğini görüntüleyebiliyor ve analiz edebiliyordu.

Programdan sağlanan son veriler, YouTube ve TikTok gibi dev sosyal medya ağlarının hakim olduğu çeşitli video akış platformlarında gençlerin ve çocukların video etkinliklerini tespit etti.

Örneklemin 400 bin gibi büyük bir sayı olması, analizin doğruluğu, YouTube'un TikTok karşısında değer yitirmeye başladığı ile ilgili şüphe götürmüyor.

Son verilerin, sadece YouTube ve TikTok'taki uygulama kullanımlarının ortalamasını sağlaması sebebiyle net bir rakam sunulmuyor. Yani rakamlar sadece günümüzdeki gençlerin ve çocukların izleme eğilimlerini temsil ediyor.

Gençler ve çocuklar en çok TikTok’u izliyor

Son görüntüleme verilerine bakıldığında TikTok'un gençler ve çocuklar için en çok izlenen video paylaşım ağı durumuna geldiğini gösteriyor. Ortalama olarak gençler ve çocuklar her gün TikTok'ta ortalama 91 dakikadan fazla zaman harcıyor.

Öte yandan, daha önce genç ve çocuk kitleye hakim olan YouTube, artık dünya çapında günde ortalama sadece 56 dakikalık izlenme süresine sahip.

Bu veriler, dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube'un Alfa kuşağı ve Z kuşağı başta olmak üzere yeni nesil internet kullanıcıları üzerindeki etkisini ve kontrolünü yitirdiğini gösteriyor.

YouTube, Snap ve Meta dahil olmak üzere benzer diğer tüm platformlar, internet kullanıcılarının davranışındaki değişikliğin aslında uzun zamandır farkında. Bu sebeple YouTube, Facebook, Instagram, Snapchat dahil birçok sosyal medya ağı TikTok'un kısa, dikey ve reklamsız video beslemesini kendi ürünlerine kopyaladı. YouTube'un bu çerçevede ürettiği servisin ismi ise YouTube Shorts. Kısa zaman önce firma, YouTube Shorts'un aylık giriş yapan kişi sayısının 1,5 milyarı aştığını açıkladı ve farklı uzunluklarda videolar üreten kanalların izlenme süresinde yükselme kaydettiğini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1654117/genclerin-ve-cocuklarin-tercihi-ne-youtube-mu-tiktok-mu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.