Nevzat Ceylan'dan 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Kızılay meydanında düzenlenen anma töreninde Ankara Masası'na konuşan Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan," 15 Temmuz, Türk tarihinin dönüm noktalarından bir tanesi.15 Temmuz, darbelerin artık son bulduğu tarihlerden bir tanesi. Dolayısıyla bu tarihin unutulmaması lazım. " dedi.
Ecem Çetin
|
16 Temmuz 2022, Cumartesi - 01:49
Nevzat Ceylan'dan 15 Temmuz mesajı

Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kızılay meydanında düzenlenen programa katıldı. 

Anma etkinliğine katılan Ceylan, Kızılay meydanında Ankara Masası'na, 15 Temmuz mesajını paylaştı.

"Bu tarihin unutulmaması lazım"

Türk tarihinin dönüm noktalarından birinin 15 Temmuz olduğunu belirten Ceylan, 
"15 Temmuz, Türk tarihinin dönüm noktalarından bir tanesi. 15 Temmuz, darbelerin artık son bulduğu tarihlerden bir tanesi. Dolayısıyla son derece önemli bir gündeyiz. Bundan 6 yıl önce, bu meydanlarda, gerek Kızılay meydanında, gerek Genel Kurmay'da, gerek MİT'in önünde, gerek Ankara Emniyet Müdürlüğünde önünde, İstanbul'da halk , o darbecilere karşı ellerinde tek bir silah bile olmadan, hiçbir imkanları olmadan mücadele vererek onları durdurdu. Bu dünya tarihine örnek olacak bir şey. Dolayısıyla bu halkın tepkisinden herkes, bütün dünya ders alması lazım. Demokrasiye karşı, o hain darbecilerin yaptığı, hain darbe karşısındaki vatandaşın tepkileri son derece önemliydi. Dolayısıyla bu tarihin unutulmaması lazım. ifadelerini kullandı. 

"Ankara darbenin durdurulmasında son derece önemli görev yaptı."

Ceylan "Özellikle darbe teşebbüsünde, en çok şehidi Ankara verdi. En çok gaziyi Ankara verdi. Dolayısıyla Ankara darbenin durdurulmasında son derece önemli görev yaptı. Bu konuda özellikle şunu belirtmekte fayda var. Ülkemizde darbeler yaşandı. 60 darbesi, 71 Muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat gibi olaylar yaşandı. Ama vatandaş sandıkta onların derslerini verdi o darbelerden sonra. O darbecileri sandığa gömdü. 15 Temmuz'da son derece önemli bir şey yaşandı. Halk artık kendisi sokaklara çıkarak, o darbecilere en büyük dersi verdi. " dedi. 

"15 Temmuz ülkemizde darbelerin son bulduğu bir tarih oldu"

Ceylan daha sonra şöyle devam etti;

"Bu 15 Temmuz, özellikle ülkemizde darbelerin son bulduğu bir tarih oldu. Bundan sonra ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde, büyümesinde hiç bir zaman darbe yaşanmayacak. Türkiye'nin büyümesinin önlenmesinde, hiç kimse önünde duramayacak. Dolayısıyla bu tarihi günde, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum. Bu meydanları dolduran, bütün vatandaşlarımızı şükranla yaad ediyorum.

15 Temmuz ruhunun yeniden yaşandığı Kızılay'da Ankaralılar ve çok sayıda siyasi isim anma etkinliğinde toplandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1656778/nevzat-ceylandan-15-temmuz-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.