Akaryakıt fiyatlarına ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama!

Akaryakıt fiyatlarında son 34 gün boyunca her gün gerileme yaşandığını belirten Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Jared Bernstein, bu düşüşlerin ABD'de son 10 senede yaşanan en sert düşüşlerden birisi olduğunun altını çizdi.
Mevlüt Peker
|
19 Temmuz 2022, Salı - 09:42
Akaryakıt fiyatlarına ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde akaryakıt fiyatlarının son 34 gün boyunca her gün düştüğünü ve 3.8 litre (1 galon) başına 0.5 dolar gerilediğini kaydeden Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Jared Bernstein, bunun son 10 senedeki en sert gerilemelerden biri olduğunun altını çizdi.

Haziran zirvesine göre Amerikalı sürücülerin akaryakıta aylık 25 dolar daha az ödediğini anımsatan Jared Bernstein, "ABD'li sürücüler düşen akaryakıt fiyatları sayesinde günde ortalama 190 milyon dolar tasarruf ediyor" ifadelerini kullandı. Jared Bernstein, petrol fiyatlarındaki 20 dolar seviyesinde gerileme sonrası trendin sürmesini ve fiyatların galon başına 4 doların da altına gerilemesini öngördüklerini belirtti.

Haziran ayında 120 doları geçmişti

Geçtiğimiz hafta 100 doların da altını gören brent petrolün varil fiyatı 19 Temmuz Salı sabahı itibariyle 105 dolardan el değiştirdi. Haziran ayının ikinci haftasında varil fiyatı 120 doların üstüne çıkmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması nedeniyle arza yönelik kaygılar sürse de olası bir resesyonda talebin gerileyeceği beklentisi son 1 ayda petrol fiyatlarında gerilemeye neden oldu. Son düşüşe karşın petrol fiyatları 2022 genelinde yüzde 40 arttı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1660362/akaryakit-fiyatlarina-iliskin-beyaz-saraydan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.