Akşener Giresun'da İktidara seslendi

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, esnaf ziyaretleri kapsamında gittiği Giresun’un Yağlıdere ilçesinde açıklamalarda bulundu. Akşener, iktidarın KYK borçlarının silinmesini kendilerinin önergesi ile yaptıklarını söyledi. Bir önerilerinin daha olduğu söyleyen İYİ Parti Lideri, "Bu çocukların iş bulamama gibi bir problemleri var. Bu iş bulamayan çocukların iş bulmasını sağlamalıyız. Onun için istihdam yaratmalıyız."
Ankara Masası
|
20 Temmuz 2022, Çarşamba - 13:45
Akşener Giresun'da İktidara seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun'un Yağlıdere ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnafla sohbet eden Akşener, onların sorunlarını dinledi. 

İYİ Parti Lideri, burada yaptığı konuşmada, KPSS atamaları, KYK borçları, işsizlik ile ilgili birçok konuya değindi.

Yaptıkları çağrı ardından iktidarın KYK borçlarının faizlerini sildiğini söyleyen Akşener, gençler için istihdam ortamı yaratılması gerektiğini söyledi.

"Biz bunu konuşursak onlar mecburen bakacaklar"

Akşener Giresun'a gitme nedeninin fındık için rekabet yaratmak olduğunu söyledi, ve  şöyle devam etti:

 "Bugün Giresun'a gelme nedenim fındık için rekabet yaratmak fındık için iktidarı sizin istediğiniz türde zorlamak biz bunu konuşursak onlar mecburen bakacaklar."

"Biz dedik KYK borçlarının faizlerinin silinmesini yerine getirdiler"

Akşener esnaf ziyaretleri sırasında iktidarın KYK ile ilgili attığı adımın kendi çağrılarından kaynaklandığını vurgulayarak şöyle konuştu  "İYİ Parti 20 ocak 2020'den beri esnaf dükkanlarını içinde dinlediği dertleri, sadece dert dinlemekle kalmadı meclise getirdi, ben bunu konuşmama koydum çözümlerini ürettik, üzerine iktidara dedik ki biz gelince bunu yapacağız ama bu milli maldır vatandaşın hakkıdır al bunu yap ! bir kısmını yaptılar mesela KYK borçlarının faizlerinin silinmesini yerine getirdiler."

"24 milyar ile gençlerimize istihdam sağlamanız mümkündü"

İstihdam sorununa değinen Akşener şöyle devam etti:

"Bir şey daha öneriyoruz biz. Bu çocukların iş bulamama gibi bir problemleri var. bu iş bulamayan çocukların iş bulmasını sağlamalıyız. Onun için istihdam yaratmalıyız. Bu çocukların ana parayı ödeyebilmesi için de çalışması lazım. Bu çocuklar, yan gelip yatmak istemiyor, iş istiyor iş. Şimdi, siz Türk Telekom'un içinden 24 milyar lirayı hepinizin cebinden çıkan o vergilerle oluşan 24 milyar lirayı aldınız Hariri'nin cebine koydunuz, bir soğuk su içtiniz ama o çocuklar iş bulmak için 24 saat umutsuzluk içerisinde üzüntü içerisinde yaşıyor. Onun yerine bu gençlerimize istihdam yaratmanız mümkündü. Bu parayla pek çok girişimci gencin iş bulması para kazanması, istihdam yaratmasını mümkün kılmak lazımdır yapabilirdiniz yapmadınız.  Şimdi diyoruz ki ayrıca bu çocuklara anaparalarını ödeyebilmek için sosyal sorumluluk projelerinde görev almalarını sağlayın, istihdam yaratın" 

"Bunun adı haksızlıktır"

Konuşmasında KPSS atamalarına değinen Akşener, "92 puan aldı ama atanamadı, ama  dayısı olan 58 puanla atandı bunun adı haksızlıktır. Bu haksızlığın konuşulması yerine şuculuk, buculuk, aidiyetlerimiz  üzerinden bölüştürüldük" dedi.

"Küçük çocuklarımızda bodurluk başladı kırmızı et alamadığı için"

Halkın yoksulluk problemine değinen Akşener, "Küçük çocuklarımızda bodurluk başladı bodurluk kırmızı et alamadığı için ! Bu 24 milyar lirayla bütün devlet okullarında okuyan çocuklarımıza, durumlarının iyili kötülüğü ayırt edilmeden, sabah kahvaltısı, öğle yemeği, lise son sınıfa kadar okuyan bütün çocuklara bedava  sabah kahvaltısı, öğle yemeği bu 24 milyar lirayla verilebilirdi bunları konuştuğumuz zaman hizmet veriyor." diye konuştu.

"74 lira olmak zorundadır”

Vatandaşlara seslenen Akşener fındık taban fiyatının 74 TL olması gerektiğini belirtti. Akşener "Sizlerle üreticilerimizle konuşuldu ve bir fiyat ortaya çıktı. Bu fiyat 3 buçuk dolar ile 4 dolar arasında bir fiyat. Sizden aldığımız talep ışığında Kalkınma Başkanlığımız ve Ekonomi Başkanlığımız oturdu ve çalıştı. Onların dediği de şu 74 lira olmak zorundadır” şeklinde söylemlerde bulundu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1663969/aksener-giresunda-iktidara-seslendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.