Aracından motorin çalan hırsıza yumruk attı, 47 bin TL ödedi!

Sorumlu olduğu şantiyedeki iş makinesinden motorin çalan hırsıza yumruk atan şantiye sorumlusu 47 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Mahkeme heyeti, motorin çalarken suçüstü yakalanan ve suçunu mahkemede itiraf eden hırsızla ilgili ise “hırsızlık olayının tam gerçekleşmediği” kararını verdi.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 12:53
Aracından motorin çalan hırsıza yumruk attı, 47 bin TL ödedi!

Gaziantep merkez Şehitkamil ilçesi Kuzeyşehir bölgesindeki bir şantiyede 20 Eylül 2016 tarihinde hırsızlık olayı yaşandı. Şantiyede makine operatörü olan 24 yaşındaki Ömer Ö, iş makinesinin deposundaki motorini arabasının bagajındaki bidonlara doldururken şantiyenin güvenliğinden sorumlu olan bekçi tarafından yakalandı. Bekçi olay yerine 44 yaşındaki şantiye sorumlusu Mesut C’yi çağırdı. Mesut C. ile Ömer Ö. arasında tartışma yaşandı. Tartışma esnasında Mesut C, hırsızlık zanlısı Ömer Ö.’ye yumruk attı. Ömer Ö’nün çenesi kırıldı. Şantiye sorumlusu Mesut C. hırsız Ömer Ö’yü şikayet edince jandarma gözaltı uyguladı ancak Ömer Ö. savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Çaldığını itiraf etti

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, hırsızlık zanlısı Ömer Ö. ile ilgili “hırsızlık” suçundan iddianame hazırladı. Gaziantep 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanan hırsızlık zanlısı sanık Ömer Ö. mahkemede yaptığı savunmada, olayın yaşandığı gün iş makinesinin bakımını gerekçe göstererek akşam şantiyede kaldığını anlattı. İş makinesine hortum bağlayarak mazot çekmeye başladığını, mazotu babasının arabası için çaldığını itiraf eden Ömer Ö, “Bu sırada şantiye bekçisi yanıma geldi. Bu şekilde yakalandım. Olay nedeniyle pişmanım. Şantiye sahibinin çeneme attığı yumruktan dolayı çenem kırıldı” dedi.

Mahkeme “hırsızlık olayının tam gerçekleşmediği” görüşünde

Hırsızlık olayının tam gerçekleşmediği görüşünde olan mahkeme heyeti, Ömer Ö’ye “hizmet sebebiyle görevi kötüye kullanmak” suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Heyet iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 2 ay 15 güne indirdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Oysa ki tüm ifadelere göre bekçi yakalamış olmasaydı, hırsızlık eyleminin ortasında olan Ömer Ö, eylemini tamamlayıp gidecekti.

“Ben dövmüş olsam jandarmayı çağırmazdım”

Şantiye sorumlusu Mesut C. ile ilgili de hırsızlık zanlısı Ömer Ö’ye yumruk atması sebebiyle “yaralama” suçundan Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkemedeki savunmasında Mesut C., “Olay sonrası Ömer Ö’nün babası bana gelip, oğlundan şikayetçi olmamamı istedi. Ama diğer çalışanlarım da aynı eylemi yapar diye şikayetçi oldum. Bu yüzden bana iftira atılıyor. Ben kesinlikle müştekiyi darp etmedim. Ben dövmüş olsaydım jandarmayı çağırmazdım.” diye konuştu.

Karar duruşmasında babasının aracına motorin doldurmak için hırsızlık yaptığını bir defa daha itiraf eden Ömer Ö., şantiye sorumlusu Mesut C.'nin yumruk ve tekme ile kendisini döverek çenesini kırdığını, “Bir daha yapmayacağım, beni affet” şeklinde yalvarmasına karşın darp edildiğini savundu.

Hırsızlık zanlısının hapis cezası, para cezasına çevrildi!

Tanık sıfatıyla dinlenen şantiyenin bekçisi ise ikili arasında arbede çıktığını belirterek, havanın karanlık olması sebebiyle kimin kime vurduğunu görmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, beyan ve savunmalardan sonra Mesut C.’yi 3 yıl hapis cezasına çarptırdı, suçun haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle hapis cezasını 7 aya düşürdü; cezayı son olarak 4500 TL adli para cezasına çevirdi. Hem hırsızlık zanlısı Ömer Ö. hem de şantiye sorumlusu Mesut C. hakkında verilen kararlar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince onandı.

Yumruğun bedeli 47 bin lira

Kararın kesinleşmesi sonrası Ömer Ö, çenesini kıran Mesut C. ile ilgili Gaziantep 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde maddi ve manevi tazminat davası açtı. Kısmen kabul kısmen de ret kararı veren mahkeme heyeti, kararını 26 Mayıs’ta açıkladı. Heyet, Mesut C.'nin Ömer Ö.'ye 36 bin lira maddi ve 11 bin lira manevi olmak üzere 47 bin lira ödemesine hükmetti. Karara itiraz eden Mesut C, kararı temyiz etti ve istinaf mahkemesine taşıdı. İstinaf mahkemesinden nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1666128/aracindan-motorin-calan-hirsiza-yumruk-atti-47-bin-tl-odedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.