Çeyrek ve gram altınlara ilgi arttı

Düğün sezonunun başlaması ve ons altının son 2 yılın en düşük seviyesini görmesiyle vatandaş çeyrek altın ve gram altına ilgi gösterdi.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 15:48
Çeyrek ve gram altınlara ilgi arttı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) enflasyon verileri sonrası altın fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor. Amerikan Merkez Bankası (FED)’nın faiz artırımı beklentisi de ons altının fiyatlarına düşüş olarak yansıyor.

Ons altının fiyatı gün içinde son 2 senenin en düşük seviyesi olan 1682 dolara kadar düştü. Ons altın fiyatında yaşanan gerilemenin ardından gram altın 958 TL’ye, çeyrek altın 1561 TL’ye, yarım altın 3122 TL’ye, tam altın 6282 TL’ye düştü.

Aynı zamanda düğün sezonu da olması sebebiyle altına olan talep daha da arttı. Sarraflar, vatandaşların gram altının bin TL’ye yakın seyretmesi nedeniyle düğün takısı olarak gram altına yöneldiğini bildirdi.

Kapalıçarşı esnaflarından Tunahan Sarı, günün değerlendirmesini şu şekilde yaptı:

"ABD Merkez Bankası’nın kararları altın fiyatlarında etkili oluyor. Şu anda bir gerileme var. Ons altın 1685 dolara kadar geriledi. Altın en düşük seviyelerinde yer alıyor. Doların değer kazanmasıyla gram altın şu anki seviyelerinde tutunuyor. Şu an yatırım için vatandaşlar gram altın ve ata lira tercih ediyor. Ayrıca düğün sezonu olmasından dolayı 0,25 gram altınlar da tercih ediliyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1666536/ceyrek-ve-gram-altinlara-ilgi-artti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.