Destici,''Türkiye’yi parçalamaya çalışanlar var''

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
23 Temmuz 2022, Cumartesi - 12:00
Destici,''Türkiye’yi parçalamaya çalışanlar var''

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ulucanlar Cezaevi Salonunda Alperen Ocakları Vakfı İl ve İlçe Başkanları Toplantısında ülke gündemini değerlendirdi.

''Türkiye’yi parçalamaya çalışanlar var''

Desteci,Türkiye'nin çevresinde oluşan terör örgütlerine dikkat çekti.Türkiye'yi parçalamaya çalışanlar var dedi.

BBP lideri,''Bugün hala, vatanımızın parçalanma tehlikesini yaşıyor ve onu koruyabilmenin mücadelesini veriyoruz. Türkiye’yi parçalamaya çalışan uluslararası güçler; o dış güçlerin yerli iş birlikçileri ve o dış güçlerle koordinasyon içinde bir siyaset yürütme gayretinde olan, bölücü terörü ve terör örgütünün unsurlarını meşru göstermeye çalışan sözde “cumhuriyetçi”, “milliyetçi”, “muhafazakar”, gafil siyasetçilerimiz var.  ifadelerini kullandı.

Bölücü terör örgütlerinin devleti ele geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Destici,''Ermenistan’ı,Yunanistan’ı silahlandırıp, Türkiye’ye karşı kışkırtıyorlar Ancak Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı, millet hep birlikte direniş ve savunmaya geçecektir'' diye konuştu.

''Türklerin okulları kapatıldı''

Mustafa Destici, son zamanlarda Türkiye'yi yaptıkları sözlü ve fiziki hareketlerle tahrik etmeye çalışan Atina yönetimi hakkında da sert konuştu.

Destici,''Yunanistan, bu yıl da “tasarruf” ve “öğrenci sayıları”nı bahane ederek, Batı Trakya’da Türk azınlığa ait 4 ilkokulu kapatma kararı aldı.Uygulama, insan haklarına, insanlığa, vicdana, ahlaka, hepsinden önemlisi Lozan Barış Antlaşması’nın “azınlıkların kendi okullarını kurma, idare etme ve denetleme haklarını” düzenleyen hükümlerine aykırıdır Uygulama, insan haklarına, insanlığa, vicdana, ahlaka, hepsinden önemlisi Lozan Barış Antlaşması’nın “azınlıkların kendi okullarını kurma, idare etme ve denetleme haklarını” düzenleyen hükümlerine aykırıdır'' ifadelerine yer verdi.

''Türkiye'yi zor duruma düşüren eylemler cezasız kalmamalı''

Irak’ın Dohuk vilayeti Zaho ilçesinde, 20 Temmuz günü PKK-KCK terör örgütü mensuplarınca düzenlendiği terör saldırısını lanetleniyoruz diyen Destici,terör örgütlerinin artık cinayetleri sadece silahla işlemediklerinin altını çizdi.

Destici,''Diplomasi ve ekonomik araçlar, terör örgütleri, terör örgütlerinin uzantıları, onların içeride STK maskesi takan ve dışarıda uluslararası destekçileri tarafından, terör örgütlerinin amaçlarına paralel olarak, aktif bir biçimde kullanılıyor. Bu hadise üzerinden, PKK’nın, onun siyasi uzantısı olan sözde siyasi parti HDP’nin ve onun sevicilerinin, hassaten de Diyarbakır Barosu’nun peşin açıklamaları; ülkemize karşı yürütülen terör eylemlerinden ayrı düşünülmemesi gereken parçalarıdır. Türkiye’yi uluslararası alanda zor duruma düşürmeyi hedefleyen bu kara propaganda çalışmaları, terör eylemi kapsamında değerlendirilmeli, asla ve kat’a hukukça cezasız bırakılmamalıdır.'' dedi.

Ekonomi ve '' Tahıl koridoru'' 

Dünya ekonomisinin sarsılmasındaki temel etkenlerinin Pandemi ve sonrasında yaşanan Rusya Ukrayna savaşı olduğuna dikkat çeken Mustafa Destici,pandemi başında yapılan uyarıları anlattı.

Destici,''Pandeminin ilk gününden itibaren, Türkiye’nin, öncelikle dört alanda;“gıda”, “enerji”, “sağlık” ve “savunma” ihtiyaçlarını, kendisinin karşılayabileceği ölçüde, yeniden yapılanmasının önemini, defalarca ve ısrarla dile getirdik. Bu dört alanda, maliyet hesabı yapmadan, yerli üretimin reorganizasyonuna olan ihtiyaca ve bir an önce kendi kendimize yetebilecek hale gelebilmemiz gerektiğine dikkat çektik.'' ifadelerine yer verdi.

BBP Genel Başkanı,Ukraya'na işgalinde Türkiye'nin taraf olmamasını daha önce de dile getirdiklerini belirtti. 

''Tahıl Koridoru'' anlaşmasını barışın güvencesi olarak gördüklerini söyleyen Destici,''Anlaşmayı, dünya gıda güvenliği açısından herkesi umutlandıran bir gelişme, ayrıca birileri dile getirmekten imtina etse de, Dünya kamuoyu gibi Türkiye için, önemli bir diplomasi başarısı olarak görüyoruz '' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1669715/desticiturkiyeyi-parcalamaya-calisanlar-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.