TFF ve Kulüpler anlaştı

Ankara Masası
|
20 Mayıs 2020, Çarşamba - 18:23
TFF ve Kulüpler anlaştı

TFF Başkanı Nihat Özdemir: ""Bundan önce TFF yönetiminin açıkladığı Süper Lig'in 12 Haziran'da başlamasıyla ilgili 18 kulübün tam desteğiyle karar almış bulunuyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, daha önce 12 Haziran'da başlamayı planladıkları Süper Lig ile ilgili 28 Mayıs'ta yapacakları toplantıda son kararı vereceklerini söyledi.

Covid-19 salgını nedeniyle liglerin durumuyla ilgili TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir araya geldi.

Toplantıda maske ve mesafeye dikkat edildi
Toplantıya TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, başkan vekilleri Mehmet Baykan, Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, genel sekreter Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, vakfın başkan yardımcısı ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ile başkan yardımcısı Yusuf Günay ve Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Fatih Saraç katıldı. Toplantıda ayrıca UEFA ve TFF Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mete Düren ile TFF Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Bayraktar da yer aldı.

Toplantıda sosyal mesafeye dikkat ederek oturma düzeni kuruldu ve katılımcılar maske kullandı.

TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın ve yönetici Hasan Akıncıoğlu, koronavirüs teşhisi konan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin yanı sıra birçok kulüp başkanı da toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandı.

“Süper Lig'in 12 Haziran'da başlamasıyla ilgili 18 kulübün tam desteğiyle karar almış bulunuyoruz”
Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nihat Özdemir, "Süper Lig'in 12 Haziran'da başlamasıyla ilgili 18 kulübün tam desteğiyle karar almış bulunuyoruz. Bununla ilgili Türkiye'deki şartların değişimini göz önünde bulunarak kesin tarihimizi 28 Mayıs'ta yapacağımız basın toplantısıyla kamuoyuna açıklamak üzere anlaşmaya vardık." dedi.

TFF Başkanı, 7 kulübün bu sezon ligden düşme olmaması yönünde talepte bulunduğuna değinerek, "Yedi kulübümüz de federasyonumuza bu yıl ligden düşme olmaması, gelecek sezonun da 21 takımla oynanması konusunda müracaatta bulundu. Federasyonumuz bu konuyu inceleyecek. Yönetim kurulu olarak gelecek sezonun kaç takımla oynanacağı, bu sezon ligden düşme olup olmayacağı kararını da önümüzdeki günlerde vereceğiz." şeklinde konuştu. Özdemir, TFF Pandemi Kurulu oluşturacaklarını ve süreci bu kurulla yürüteceklerini de açıkladı.

"2020-2021 sezonunda rezerv lig başlayacak"
Nihat Özdemir, geçen yıl iptal edilen 21 yaş altı liginin yerine gelecek sezon rezerv ligin kurulacağını söyledi. Özdemir, kulüplerin finansal sorunlarını Ramazan Bayramı'ndan sonra masaya yatıracaklarını sözlerine ekledi.

Sepil: "5 oyuncu değişikliği konusunda çalışma yapılıyor"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, TFF'nin 5 oyuncu değişikliği konusunda çalışma yaptığını söyledi.

Nihat Özdemir'den sonra söz alan Sepil, seyahatler konusunda TFF'den yardım istediklerini anlattı. Mete Düren ve Bülent Bayraktar'dan pandemiyle ilgili bilgi aldıklarını söyleyen Mehmet Sepil şunları söyledi: "Sağlıkla ilgili iki hocamız detaylı olarak bilgi verdi. Bizim arzumuz, kulüplerin sağlık çalışanlarının bir muhatabı olması için bir kurul oluşturulması gerektiğini söyledik. Başkanımız bu konuda bize çalışma sözü verdi. Seyahatlerle ilgili yardım rica ettik. Özellikle THY'den bu konuda yardım istenmesini, kulüplere uçak tahsisiyle ilgili yardım beklediğimizi söyledik." değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/16706/futbolda-buyuk-anlasma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.