Yanık'tan Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Aile Destek Programı'nın detaylarını açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
24 Temmuz 2022, Pazar - 09:56
Yanık'tan Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin açıklama

Bakan Yanık, sosyal medya  hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor. Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek. ''dedi.

Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3'te birinden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları esnaf, sanatkar ve diğer bağımsız çalışanlar programdan faydalanabilecek.

Hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3'te birinden az olması koşuluyla; SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklileri ile dul ve yetimleri de başvuru yapabilecek.

Cuma günü ödemeler başlayacak

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca hak sahipliklerinin onaylanması durumunda, ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklar. Ödemeler ise 29 Temmuz Cuma günü başlayacak. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1670906/yaniktan-turkiye-aile-destek-programina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.