Baraj gölüne düşen araçta 2 asker yaşamını yitirdi

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki Adatepe Barajı gölüne uçan otomobilde bulunan 2 asker yaşamını yitirdi.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2022, Pazar - 14:10
Baraj gölüne düşen araçta 2 asker yaşamını yitirdi

Kırklareli 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde görev yapan 29 yaşındaki astsubay Alihan Ördek ile 24 yaşındaki Burakcan Doğan'ın içinde olduğu 27 AIK 725 plakalı otomobil, bilinmeyen nedenle Fındık Mahallesi'ndeki Adatepe Barajı'na uçtu. Olaya şahit olanlar hemen kaza yerine koştular ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istediler.

Bölgeye sağlık ekipleri, jandarma ekipleri, itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri yönlendirildi.

Araçtakileri canlı çıkarmak için zamanla yarış başladı. Baraj gölüne uçan araçtan ilk önce Burakcan Doğan çıkarıldı. İlk müdahale olay yerinde ivedilikle yapıldı ancak çabalar talihsiz genci yaşama döndürmek için yetmedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su altı arama kurtarma birimi dalgıçları göle girdi ve Alihan Ördek'i arama çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları sonrası astsubay Alihan Ördek’in cansız bedenine ulaşıldı.

Olay yeri incelemesinin ardından Alihan Ördek ile Burakcan Doğan'ın cenazeleri, otopsilerinin yapılması için Kahramanmaraş Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Alihan Ördek ile Burakcan Doğan'ın, Fındık Mahallesi nüfusuna kayıtlı oldukları ve birbirleriyle komşu oldukları bildirildi.

Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1671150/baraj-golune-dusen-aracta-2-asker-yasamini-yitirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.