İşte tartışmalı 19 Mayıs filmi…

Ankara Masası
|
20 Mayıs 2020, Çarşamba - 17:00
İşte tartışmalı 19 Mayıs filmi…

Ankara Kent Konseyi’nin siyasi tartışma yaratan 19 Mayıs’a özel tanıtım filmi ortaya çıktı.

Farklı dallardan milli sporcuların gönüllü olarak destek verdiği filmin çekimleri Başkent’in tarihi-kültürel mekânları, anıtları ve meydanlarında gerçekleştirildi.

Bir buçuk dakikalık videoda öne çıkan görüntüleri arasında ABB binasının çatısından açtığı Türk Bayrağı’nı paraşütüne bağlayarak atlayış yapan, kürekleriyle Eymir’de antrenmanlarına devam eden ve Gençlik Parkı’nda bisiklet binen sporcular yer aldı.

Etnogfrafya Müzesi, 1’nci Meclis, Güven Anıtı gibi noktalarından sahnelerin yer aldığı filmi son sahnesinde ise Anıtkabir’in havadan çekilen bir görseline yer verildi. 

Neler oldu?

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs özel filmi için çekimler devam ederken sosyal medyadan tepki gösterdi.

Çekimler sırasında  Tarihi Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde bir motosiklet ile drift yapılmasını eleştiren Gökçek paylaşımında, “Yılın skandalı... Mansur Yavaş’ın yakın adamlarından Alper Kaya, kent konseyinin ve basın müşaviri Volkan Gültekin’in talimatı ile Hacı Bayram-I Veli hazretlerinin türbesi önünde şerefsizce motosikletle drift yaptı. Mansur Yavaş başka yer bulamadın mı? Tam CHP’li oldun...” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar Mansur Yavaş ve Gültekin'e tepki gösterdi. Sosyal medyada, Ankara’nın manevi mimarı Hacı Bayram Veli’ye ve mübarek Ramazan günlerinde değerlerimize saygısızlık yapıldığını belirten binlerce paylaşım yapıldı.

Çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından Ankara Valiliği’nin açıklaması geldi.

Ankara Valiliği, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef almasına neden olan motosiklet görüntüsüyle ilgili açıklamasında, motosiklet kullanıcısına trafik cezası, yanındaki beş kişiye de sokağa çıkma yasağı ihlalinden 3 bin 150’şer lira para cezası kesildiğini duyurdu.

Valilik açıklamasında, “16 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen olayla ilgili motosiklet sürücüsüne hız ihlali ve aşırı gürültü nedeniyle trafik cezası, diğer beş kişiye sokağa çıkma yasağının ihlal edilmesinden dolayı aynı gün 3 bin 150’şer lira idari para cezası uygulanmış ve izinsiz çekim yapmaları sona erdirilmiştir.” denildi.

Ankara Kent Konseyi özür diledi

Ankara Kent Konseyi ise kamuoyundaki tüm hassasiyetleri paylaştıklarını ve üzüntü duyduklarını ifade ederek skandal görüntüler için özür diledi.

Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Ankara’nın farklı bölgelerinde çeşitli spor dallarından sporcuların katılımıyla çekimler yapılmıştır. Bunlar arasında daha önce planlanmamış ve çekilen filmin senaryosunda olmamasına rağmen Hacı Bayram alanında hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz şekilde motosikletle çekimler yapıldığı öğrenilmiş, bu görüntülerin kullanılmaması konusunda gerekli uyarılarda bulunulmuştur.” denildi.

https://youtu.be/WdaHpRwCgzo
http://www.ankaramasasi.com/haber/16712/iste-tartismali-19-mayis-filmi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.