200 kişinin tavuktan zehirlendiği düğün salonu kapatıldı

Bursa İnegöl’de yapılan sünnet cemiyetinde ikram edilen tavuklu pilav 200’ü aşkın vatandaşın zehirlenmesine yol açmıştı. Zabıta ekipleri o düğün salonunu mühürledi.
Mevlüt Peker
|
25 Temmuz 2022, Pazartesi - 10:47
200 kişinin tavuktan zehirlendiği düğün salonu kapatıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Hikmet Şahin Kültür Parkı içinde bulunan düğün salonunda gerçekleştirilen sünnet cemiyetinde katılımcılara ayran, tavuklu pilav ve peynir tatlısı ikram edildi.

850’den fazla davetlinin katıldığı cemiyet sonrası herkes salondan ayrıldı. Yaklaşık 2 saat sonra düğüne katılanların bir bölümü, mide bulantısı ve kusma şikayeti ile hastanelere başvurmaya başladı. Bazı davetliler ise ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Düğünün davetlileri İnegöl, Keles ve Kestel devlet hastaneleri ile İnegöl ilçesindeki 2 özel hastaneye giderek tedavi oldular. Gıda zehirlenmesi yaşadıkları tespit edilenlerin sayısı 200'ü geçti.

İnegöl Tarım Müdürlüğü ekipleri, zehirlenme vakasının yaşandığı düğün salonuna giderek ürünlerden numuneler aldılar ve laboratuvara gönderdiler.

İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri olay sonrası önlem amaçlı düğün salonunun kapısını mühürledi.

İnegöl Belediyesinin resmî sosyal medya hesabından ise şu açıklama yapıldı:

"24.07.2022 Pazar günü ilçemizde vuku bulan ‘Düğün Salonunda Gıda Zehirlenmesi’ konusu üzerine Zabıta Müdürlüğümüz, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte gerekli tahkikatları başlatmış, yemeğin yapıldığı ve sunulduğu her iki düğün salonu da incelemeler tamamlanana kadar tedbiren mühürlenmiştir."

Düğün salonunun faaliyetine ne zaman başlayabileceği ise laboratuvar sonuçlarının belli olması, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Sağlık ekiplerinin denetimi sonrası belli olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1671783/200-kisinin-tavuktan-zehirlendigi-dugun-salonu-kapatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.