ESHOT’un kadın şoförüne saldıran şahıs tutuklandı

İzmir'de belediye otobüsünün kadın şoförüne fiziki ve sözlü saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltı uygulanan şahıs, mahkeme tarafından tutuklandı.
Mevlüt Peker
|
26 Temmuz 2022, Salı - 15:46
ESHOT’un kadın şoförüne saldıran şahıs tutuklandı

Dün sabah saatlerinde Alsancak semtinde ESHOT Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 253 numaralı Konak-Halkapınar Metro 2 hattında çalışan belediye otobüsünün kadın şoförü B.A., Alsancak Gar Durağı’ndan yolcu aldıktan sonra hareket etti. Kısa ilerleyişin ardından taşıtlara kırmızı ışık yanınca durdu. Yeşil ışığın yanmasını bekleyen belediye otobüsüne trafik ışıklarında binmek isteyenler oldu fakat şoför B.A. hem trafik güvenliğini hem de yolcu güvenliğini korumak için kurala uygun hareket ederek kapıyı açmadı.

B.A’nın aşağıdaki ısrarcı yolculara kapıyı açmadığını gören G.Y. isimli yolcu ise kadın şoförden otobüsün kapısını açmasını istedi fakat olumsuz cevap aldı. Aldığı cevaba sinirlenen öfkeli yolcu, kadın şoföre hakaret etmeye başladı. Kadın şoför B.A. otobüsü yol kenarına çekerek “ESHOT Şoför Destek Hattı”ndan yardım istedi.

Polisin beklendiği sırada hakaretlerin dozunu iyice artıran G.Y. isimli yolcu, öfkesini kontrol edemeyerek şoför koruma kapısına yöneldi ve kapıyı kırıp kadın şoföre yumruk attı. Saldırı sonucu otobüs şoförü B.A. kolundan ve sol gözünden yaralandı.

Otobüste bulunan diğer yolcuların araya girmesi ise B.A.’nın daha fazla yaralanmasının önüne geçti.

B.A.’nın yardım talebine yetişen polis ekipleri, G.Y. isimli zanlıya, “kasten yaralama” ve “kamu malına zarar verme” suçlarından gözaltı uyguladı.

Saldırının etkisiyle gözyaşlarını tutamayan kadın şoför B.A. hastaneye giderek darp raporu aldı ve G.Y’den şikayetçi oldu.

Korku dolu o dakikalar araç içi kamerası tarafından anbean kayıt altına alındı.

Gözaltına alınan zanlı G.Y. ise emniyetteki işlemlerin tamamlanması sonrası adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan G.Y. isimli saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1674628/eshotun-kadin-soforune-saldiran-sahis-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.