Keçiören’de şiddetsiz toplum için eğitim semineri

Keçiören Belediyesi ile Şiddetsiz Toplum Derneği iş birliğinde Keçiören Belediyesi çalışanlarına “Şiddetin Önlenmesinde Bireyler ile Kurumlar Arası İş Birliği ve Belediyelerin Önemi” konulu eğitim semineri verildi.
Mevlüt Peker
|
29 Temmuz 2022, Cuma - 16:33
Keçiören’de şiddetsiz toplum için eğitim semineri

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, Klinik Psikolog Şenay Ölmez ve Avukat Jülide Soybaş’ın verdiği seminerde; aile içi şiddet başta olmak üzere okul ve iş yeri gibi toplu alanlarda yaşanan şiddette pozitif iletişimin önemine dikkat çekildi.

Seminerde şiddete karşı toplumdaki farkındalığı ve dayanışmayı artırmak için yapılması gerekenlere dair bilgiler verilirken, şiddetin önüne geçilmesinde medyanın ve sivil toplum kuruluşlarının önemine değinildi.

Son yıllarda artan şiddet vakalarının en aza indirilmesi için toplum bilincinin önemine vurgu yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Hem aile içi şiddetin hem de günlük hayatımızda karşılaştığımız şiddet olaylarının önlenmesi adına eğitim seminerleri düzenliyoruz. Şiddet olaylarına karşı farkındalığı artırmak için yerel yönetimlerin önemli bir görevi var. Şiddetin nedenlerini tespit etmek ve uzmanlarımızın öncülüğünde bunun üzerine gitmek gerekiyor. Toplumumuzdaki bilinç düzeyini artırmak ise hayati öneme sahip. İnsanlarımızın da sağduyulu ve birbirine karşı daha tahammüllü olması gerekiyor.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1680952/keciorende-siddetsiz-toplum-icin-egitim-semineri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.