Askeri birliğin mühimmat deposunda patlama: 2 yaralı

Şırnak'ta askeri birliğin mühimmat deposundaki patlamada 2 personel yaralandı.
Mevlüt Peker
|
03 Ağustos 2022, Çarşamba - 15:15
Askeri birliğin mühimmat deposunda patlama: 2 yaralı

Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında depoların kontrolü ve cephane sayımı sırasında DM-16 aydınlatma mühimmatının ateş aldığı ve ardından patladığını, patlamanın ise yangına yol açtığını belirten Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Ellerinden yaralı 2 personelimiz bulunuyor. Herhangi bir can kaybımız yok. Yangın kontrol altına alındı." ifadelerini kullandı.

Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına gelen ve burada gazetecilere açıklamada bulunan Şırnak Valisi Osman Bilgin, askeri birlikteki depoların kontrolü ve mühimmat sayımı sırasında personelin dikkatsizliği sonucu DM-16 aydınlatma mühimmatının ateş alarak patladığını ve yangına yol açtığını belirtti.

"Ellerinden yaralı 2 personelimiz bulunmakta. Herhangi bir can kaybımız yok. Yangın kontrol altına alındı." diyen Şırnak Valisi Osman Bilgin, personel ve vatandaşlar zarar görmeden yangının kontrol altına alınarak söndürüldüğünü bildirdi.

Şu anda hafif orman yangınlarının söz konusu olduğu bilgisini veren Şırnak Valisi Osman Bilgin, bunun patlama sebebiyle mühimmatın sıçraması sonucunda meydana geldiğini kaydetti.

Sıçramalardan oluşan yangınların da kontrol altına alındığı bilgisini veren Vali Bilgin, "Hem merkez hem Cizre Belediyesi hem de Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımıza bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile yangına müdahale ettik. Toplam 22 yangın söndürme aracı ve 80 personelle yangına müdahale ettik. Öncelikle birliğimize sonrada Şırnak halkımıza geçmiş olsun. Hepimize geçmiş olsun." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1692325/askeri-birligin-muhimmat-deposunda-patlama-2-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.