İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy'dan Emre Kınay'a yanıt

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emre Kınay'ın yangınla mücadele çalışmalarına yönelik tepkisine videolu yanıt verdi.
Ankara Masası
|
03 Ağustos 2021, Salı - 14:26
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy'dan Emre Kınay'a yanıt

Türkiye'nin yangınla mücadelesi devam ediyor. Kontrol altına alınamayan alevler farklı tartışmaların da fitilini ateşledi. Yangın söndürme uçağı gerilimi gündemdeki yerini korurken askerlerin ve TOMA'ların çalışmalara katılmadığını savunanlar duruma tepki gösterdi.

O isimlerden biri olan tiyatro ve dizi oyuncusu Emre Kınay, "He yangında koşan piyade, jandarma neden bu yangında kimseye yardım etmiyor? İnsanların üzerine su sıkan TOMA'lar neden çalışmıyor?" diye sordu.

"Ahkam kesenleri utandırmak işimizin parçası oldu"

Kınay'a yanıt İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'dan geldi. Ersoy, sosyal medya hesabından Mehmetçiğin ve TOMA'ların yangın söndürme çalışmaları sırasında çekilen videolarını paylaştı. Ersoy, "Orman yangınları başladığından bu tarafa Sayın Bakanımız başta olmak üzere bakanlığımız üst yöneticileri sahadayız. Bütün imkanlarımızla milletimizin emrindeyiz. Halkımızı doğru bilgilendirmek adına, sırça köşklerinden ahkam kesenleri utandırmak da bazen işimizin parçası oluyor." ifadelerini kullandı. 

Milli Savunma Bakanlığı, yakın bölgelerinde yaklaşık 400 personelin görev aldığını açıklamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğünce, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer illerden Antalya ve Muğla'ya 112 TOMA gönderildiği öğrenilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/924249/icisleri-bakan-yardimcisi-ersoydan-emre-kinaya-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.