İsrail, Refah'ı vurdu: 7 ölü

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, Gazze'nin Refah bölgesine saldırı düzenledi. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2022, Pazar - 08:15
İsrail, Refah'ı vurdu: 7 ölü

Gazze İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, İsrail'in dün akşam vakitlerinde Gazze kentinin Refah bölgesinde bulunan eş-Şaut mülteci kampı içindeki bir binaya gerçekleştirdiği saldırı sonrasında arama kurtarma çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

İyad el-Bezm, enkaz altından 2 kadın ile 14 yaşında bir erkek çocuğunu daha çıkardıklarını, böylelikle bina enkazından çıkarılan ve yaşamını yitiren sayısının 7'ye yükseldiğini bildirdi.

Kudüs Tugaylarının yaptığı yazılı açıklamada ise İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah bölgesine gerçekleştirdiği saldırıda İslami Cihad'ın yöneticisi Halid Mansur ile Rifat Şeyh el-Eyd ve Ziyad el-Mudallal'in "şehit" edildiği duyurdu.

Dün akşam vakitlerinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, İsrail'in Refah şehrine düzenlediği saldırıda İslami Cihad yöneticilerinden Halid Mansur'u öldürdüklerini belirtmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor

İsrail ordusunun, İslami Cihad'a ait noktaları vuracağını ileri sürerek abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik 5 Ağustos'ta başlattığı saldırılar dün de sürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 6 çocuk, yaşları 23 ile 79 olan iki kadının aralarında bulunduğu 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 203 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Öte yandan İsrail ordusuna ait helikopterler bölgedeki uçuşlarını sürdürürken, Gazze Şeridi'nin çevresinde bulunan İsrail yerleşim bölgeleri arasındaki tüm yollar sivil trafiğine kapalı tutuluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1697882/israil-refahi-vurdu-7-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.