Saldırı ne kadar sürecek? İsrail Başbakanı cevapladı...

İsrail Başbakanı Yair Lapid, Gazze Şeridi'ne gerçekleştirilen saldırılara ilişkin, "Operasyon gerektiği sürece devam edecek" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2022, Pazar - 12:03
Saldırı ne kadar sürecek? İsrail Başbakanı cevapladı...

İsrail Başbakanı Yair Lapid ile İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ismine "Şafak Vakti operasyonu" dedikleri ve 3 gündür süren Gazze Şeridi saldırılarına ilişkin ayrı ayrı açıklama yaptılar.

"Operasyon gerektiği sürece devam edecek" ifadelerini kullanan Başbakan Yair Lapid, Refah bölgesine yönelik saldırıda İslami Cihat Örgütünün önde gelen isimlerinden Halid Mansur'un şehit edilmesini ise "olağanüstü başarı" olarak nitelendirdi. Başbakan Lapid, "Hedef olmayanlara karşı zararı en aza indirmek için sorumlu şekilde hareket ediyoruz" diye konuştu.

Şu ana kadar içlerinde 6 çocuğun da olduğu 32 kişinin yaşamını yitirdiği ve 253 kişinin yaralandığı saldırılarla ilgili olarak İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, "İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail Güvenlik Ajansı (Shin Bet) ve güvenlik güçleri, barışı yeniden sağlayıp, çocuklara yönelik tehdidi ortadan kaldırana kadar İslami Cihat Örgütüne karşı savaşmayı sürdürecek." dedi.

İsrail güçlerinin Refah bölgesinde bulunan bir binayı vurması sonucu içlerinde 14 yaşında bir çocuğun da olduğu, 3'ü kadın toplam 8 kişi yaşamını yitirmişti. Enkaz altında çok sayıda insanın bulunduğu değerlendiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1698042/saldiri-ne-kadar-surecek-israil-basbakani-cevapladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.