BELKA ile Belediye-İş Sendikası ile imzalanan sözleşmenin detaylarını paylaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELKA A.Ş'nin sosyal medya hesabından, yaklaşık 9 bin 600 aileyi yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin içeriğine ilişkin paylaşımlar yapıldı.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2022, Salı - 14:43
BELKA ile Belediye-İş Sendikası ile imzalanan sözleşmenin detaylarını paylaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELKA A.Ş, Belediye-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin detaylarını paylaştı.

Yaklaşık 9 bin 600 aileyi yakından ilgilendiren sözleşmede " Eşit işe, Eşit ücret" dengesinin sağlanmaya çalışıldığı belirtildi.

123 çeşit olan  kadro-ünvan sayısının eşitliği sağlamak amacıyla 24 adete indirildiği vurgulandı.

BELKA A.Ş'nin sosyal medya hesabından şu paylaşımlar yapıldı;

Aynı ortamlarda, aynı şartlarda farklı ünvanlarla çalışıp ,

Eskiden yüksek maaş alanlara normal artış,
Düşük maaş alanlara Yüksek artış yapılarak

"EMEĞE GÖRE ÜCRET"uygulaması gerçekleştirilerek,

ÜCRETLER EŞİTLENMİŞTİR

Şirketimiz bünyesinde en yaygın çalışan iş gruplarının 2021 ve 2022 ücret örnekleri aşağıda gösterilmiştir.

Sosyal Haklar Kıyaslamasındaki artışlar aşağıdaki örnekteki gibidir.

Brüt ve net Maaş, sosyal yardım uygulamaları aşağıdaki örnekle gösterilmiştir.

En net bilgiyi, Çalışanlarımız, BELKA A.Ş web  TC Kimlik no ve Şifreleri ile, Maaş ödemelerinde tüm detayları ile gerçek rakamları KENDİLERİ görebilmektedirler.

Sahada ağır ve riskli işlerde çalışanlara, ek olarak , risk, sorumluluk ve emek primi adı altında yapılacak ilave ödemeler, idarelerin yollayacağı belgeler BELKA 'ya ulaştığında Ağustos maaşıyla birlikte Eylül ilk haftasında ödenecektir.

Bu toplu sözleşmelerden geçmişe yönelik yararlanamayan SADECE 141 KİŞİ den oluşan sendikasız çalışan arkadaşlarımız olmuştur.

Ülkemizdeki ağır enflasyon baskısı altında geçim derdinde olan insanımızı, asılsız rakamlarla gerçekleri çarpıtarak demoralize etmenin hiç bir siyasi karşılığı olmayacaktır.

5. ay sonra OCAK AYINDA %45 ÜCRETLERE ZAM UYGULANACAKTIR.


"Şık olmamış ve uzlaşmacı iletişime leke düşürmüştür"

Belka'dan yapılan açıklamada Belediye İş Sendikası'na tepki gösterilirken "Toplu İş görüşmeleri süresince uzlaşma ile sürülen toplantılar sonucu Risk ve Sorumluluk Prim toplantısında prim bedellerinin temmuz maaşı ile ödemesinin idarelerden gelecek listelerin yetişmeyeceği ve sonrası ay maaşı ile ödeneceği sendika temsilcileri ile konuşulmuştu. Buna rağmen Belediye İş Sendika yetkilisinin Belka A.Ş. gibi yıllardır yoğun personel çalıştırmakta olan kurumsa bir kadro için  “toplumsal iş sözleşmesinden doğan haklarda yapılan yanlış hesaplama silsilesinin Belka A.Ş. tarafından ısrarla devam” ettirildiğini mesaj yoluyla üyelerine duyurmak sureti ile basit sendikal manipülasyon yapımına tevessül etmesi şık olmamış ve uzlaşmacı iletişime leke düşürmüştür. Sendikamızın bu tavırlara tekrar tenezzül etmemesi temennisi ile yapışmış olan toplu iş sözleşmesinin taraflar ve özellikle çalışanlarımıza hayırlı olmasını dileriz" ifadelerine yer verildi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1704202/belka-ile-belediye-is-sendikasi-ile-imzalanan-sozlesmenin-detaylarini-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.