ABB ve AKK, kültürel miras şantiyelerini gezdi

ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi) ve AKK (Ankara Kent Konseyi) tarihî ve kültürel değerleri korumaya yönelik projelerde iş birliklerini sürdürüyor. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile AKK Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi, kültürel miras şantiyelerinden Roma Tiyatrosu, Arkeopark Kazı Alanı ve Kaleiçi Şantiyesini gezdi.
Mevlüt Peker
|
10 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:18
ABB ve AKK, kültürel miras şantiyelerini gezdi

Başkent Ankara’nın kültürel ve tarihî değerlerini koruma ve geliştirmeye yönelik ABB ve AMM iş birliğini sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi, kültürel miras şantiyelerine kent gezisi düzenledi.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ve AKK Ankara Kale Çalışmaları Meclisi üyelerinden mütevellit 40 kişilik grup, kültürel miras şantiyelerinden Roma Tiyatrosu, Kaleiçi Şantiyesi ve Arkeopark Kazı Alanı’nı gezdi.

Yapılan gezi ile ilgili bilgi veren Ankara Kalesi Meclisi Başkanı ve AKK Danışma Kurulu üyesi Şevket Bülent Yahnici, ‘‘Tarihi ve kültürel değerlerimizi yakından tanımamız için bu geziyi düzenleyen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’e teşekkürlerimi sunuyorum kent gezilerinin devam edeceğini söyledi ve bu bizi çok mutlu etti Ankara’da güzel şeyler oluyor sebep olanlara gönül borcumuz var” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1705960/abb-ve-akk-kulturel-miras-santiyelerini-gezdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.