Delikanlı ve Akıllı'dan Hakan Han Özcan'a 2023 yanıtı

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı ve CHP Ankara İl başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ak Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 53-54 oy ile alırız açıklamasına yanıt verdi. Delikanlı “barajı bile geçemeyecekler” derken Akıllı “Biz sahada öyle bir gözlem almıyoruz” ifadesini kullandı.
Ersin Küçükbarak
|
10 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:56
Delikanlı ve Akıllı'dan Hakan Han Özcan'a 2023 yanıtı

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı ve CHP Ankara İl başkanı Ali Hikmet Akıllı,Ankara Masası Gündem Programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Fatih Atik’in Ak Parti Ankara İl başkanı Hakan Han Özcan’ın “Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 53-54 oyla alırız” açıklamasını hatırlatması üzerine Erkin Delikanlı, sokaktaki insanların artık yüzünün gülmediğini söyledi.

Delikanlı şöyle devam etti:

“Millet temel gıdalara bile ulaşamıyor”

“Bugün bir asgari ücretli halen daha kirasını elektriğini suyunu ödedikten sonra çocuğuna verecek harçlığı yok. Sayın Kılıçdaroğlu sıklıkla dile getiriyor. Bakın farkında olmadığımız bir sosyolojik boyutu da var işin hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek diyor. Temel gıdalara ulaşamıyor bugün memleket.”

“Barajı geçemeyecekler”

“ Eti sütü yumurtayı ya alamıyor ya da yeteri kadar alamıyor bakın bunun sonuçlarını halk sağlıyı sorunu olarak 5 yıl sonra 10 yıl sonra göreceğiz. İş bu noktadayken siz memleketteki herkesin, bir kısım hariç, bir grup hariç, birkaç aile hariç herkesin cebine elinizi atacaksınız onlardan alıp bu taraflara aktaracaksınız ondan sonrada yüzde 53-54 diyeceksiniz, hayal ürününden başka bir şey değil bu. İddia ediyorum tekrar barajı geçemeyecekler iddiayı artıyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da, hem saha gözlemleri hem de araştırmalarda, bunun doğru olmadığını çok açık bir biçimde gösterdiğini vurguladı.

Akıllı şunları ifade etti:

“CHP Ankara’da birinci parti”

“ Ama elbette ki sevgili başkan iddia ortaya koyuyorsa Hakan Bey’de İl Başkanı olarak bir iddia ortaya koyacaktır. Onun öyle söylemesini garipsemiyoruz, doğaldır bizde onun yerinde olsak öyle yapar mıydık bilmiyorum ama her siyasetçi kendi siyasi partisi ile ilgili olarak bir iddia ortaya koyacaktır. Bu doğaldır anlayışla karşılanması lazım ama bunun gerçeklikle ne kadar örtüştüğünü saha gösterir. Biz sahada öyle bir gözlem almıyoruz.Ankara’da 1. Partiyiz birinci ve ikinci bölgede 1. Partiyiz bir tek ikinci bölgede henüz onu yakalayabilmiş değiliz ama seçime kadar onu da yakalayabileceğimiz kanaatindeyiz. O iddia bize göre doğru değil.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1706023/delikanli-ve-akillidan-hakan-han-ozcana-2023-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.