ABB 3 yılda 16 adet köprülü kavşak yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sıkça kazaların yaşandığı ve trafik probleminin kronik hâle geldiği noktalarda çözüm üretmeye çalışıyor. Amaç doğrultusunda ABB son 3 yılda 16 adet köprülü kavşağı tamamlayarak hizmete açtı. Köprülü kavşaklar sayesinde güvenli ve konforlu ulaşım sağlanırken, zaman ve ekonomiden de tasarruf edildi.
Mevlüt Peker
|
10 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:39
ABB 3 yılda 16 adet köprülü kavşak yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) trafiğin kangrene dönüştüğü ve sıkça kazaların yaşandığı noktalarda ulaşım problemlerine çözüm üretmeye çalışıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi; Hasköy Köprülü Kavşağı’ndan Eskişehir Yolu’nda yapılan 3 adet köprülü kavşağa, İstasyon Caddesi Alternatif Bulvarı’ndan Şaşmaz Bulvarı’na kadar birçok projeyi gerçekleştindi.

Havalimanı Yolu

Yapım çalışmalarının hibe ile sağlandığı ve yol asfalt harcaması 3 milyon 400 bin lira tutan Hasköy Köprülü Kavşağı ile Başkentliler havalimanına transit ulaşım sağlayarak hem ekonomiden hem de zamandan tasarruf ediyor.

Eskişehir Yolu

Bir başka kesintisiz ulaşım noktası olan ve Başkent’in önemli ana arterleri arasında yer alan Eskişehir Yolu’na ise 3 adet köprülü kavşak yapılarak, trafik sorunu büyük ölçüde giderildi.

İstasyon Caddesi

126 milyon liraya tamamlanan İstasyon Caddesi Alternatif Bulvarı’nın altyapı çalışmaları için de 163 milyonluk yatırım yapıldı. 1 alt geçit ve 4 demiryolu geçiş köprüsünden oluşan 9 kilometre uzunluğundaki alternatif bulvar sayesinde Sincan ve Etimesgut’ta yaşayan 1,5 milyon vatandaş rahatladı.

Samsun Yolu

17 milyon 500 bin lira harcananak Samsun Yolu üzerine yapılan Mavi Göl Girişi Köprülü Kavşağı ile 25 milyon 961 bin liraya tamamlanan Eşref Akıncı Kışlası Önü Köprülü Kavşağı, kazaların azalmasına ve ekonomiden tasarruf edilmesine vesile oldu.

Şaşmaz Bulvarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi sıkça trafiğin kilitlendiği Şaşmaz Bulvarı’na 22 milyon 834 bin lira bedelle yaptığı 2 köprülü kavşak sayesinde sıkıntıyı giderdi.

Sincan Yenikent

Sıkça kazaların olduğu ve trafik akışının zaman zaman durduğu Sincan Yenikent’te ise 28 milyon lira harcalayla köprü ve yol genişletme çalışması gerçekleştirildi.

Etimesgut Türk Kızılayı Caddesi

Kazaların sık yaşandığı ve trafik akışının zaman zaman durduğu bir başka bölge olan Etimesgut Türk Kızılayı Caddesi’ne 2 adet köprülü kavşak yapılarak sorun aşıldı.

Turan Güneş Bulvarı

Turan Güneş Bulvarı’nda ise toplam 51 milyon 800 bin lira harcama ile yapılan 2 adet köprülü kavşak Ankaralıların hizmetine sunuldu.

Sincan OSB

Sincan OSB Köprülü Kavşağının yapımı çalışmaları 19 milyon lira bedelle tamamlandı.

Ayaş Yolu

20 milyon lira harcanarak yapımı tamamlanan Ayaş Yolu Devrimler Caddesi’ndeki Başer Köprülü Kavşağı da yıllardır kazaların yaşandığı bölge trafiğini rahatlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1706047/abb-3-yilda-16-adet-koprulu-kavsak-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.