Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimine ihraç talebi

Alevi Vakıfları Federasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi yönetimi hakkında ihraç işlemi başlattıklarını duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
10 Ağustos 2022, Çarşamba - 15:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimine ihraç talebi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etmişti.

Erdoğan'ın ziyareti esnası ve sonrasında yaşananların ardından Alevi Vakıfları Federasyonu, Hüseyin Gazi Cemevi yönetim hakkında karar aldıklarını açıkladı.

 ''Cumhurbaşkanımızın ziyareti hakkında tarafımıza en ufak bilgi dahi verilmemiştir.''

Federasyon açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Alevilere saldırıların yapıldığı bir dönemde 20 yıllık iktidarı boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk defa bir cemevini ziyaret etmesinin son derece önemli olduğu vurgulanırken,'' Cumhurbaşkanımızın ziyareti hakkında tarafımıza en ufak bilgi dahi verilmemiştir.'' denildi.

Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan yapılan açıklama;

"Bu ziyaretin öncesi ve sırasınca yaşananlar bizi son derece üzmüştür. Öncelikle federasyonumuz bileşeni olduğu halde başından itibaren vakıf yönetimi tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti hakkında tarafımıza en ufak bilgi dahi verilmemiştir. Alevi-Bektaşi toplumunun yüzyıllar boyunca geliştirdiği, yaşadığı zulüm ve baskılara rağmen bugünlere getirdiği yüce değerleri, basit çıkar hesaplarıyla ayaklar altına alan Alevi-Bektaşi toplumunun en kutsal değerlerinden olan, Muharrem/Matem ve inanç ritüellerimizin fütursuzca  istismar edilmesine sessiz kalan Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı hakkında federasyonumuzun yönetim kurulunun aldığı karar gereği ihraç işlemlerimize başladığımızı tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz." ifadelerine  yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1706069/cumhurbaskani-erdoganin-ziyaret-ettigi-cemevi-yonetimine-ihrac-talebi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.