Ağıralioğlu'ndan Azez tepkisi

Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü altındaki Azez'de dün akşam bir grup, direkte asılı olan Türk bayrağını yakmasına İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu tepki gösterdi. Ağıralioğlu,''Güya elimizin altında olanlar bayrağımızı yaktı '' açıklamasını yaptı.
Onur Çetinkaya
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 15:17
Ağıralioğlu'ndan Azez tepkisi

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolü altındaki Azez kentinde Türkiye karşıtı gösterilerde bir grup direkte asılı olan Türk bayrağını yaktı.

Çirkin saldırı sonrası siyasi isimlerden birer birer açıklamalar geldi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu,sosyal medya hesabından provokasyona tepki gösterdi.

Senelerdir diyoruz ki Ortadoğu'da herkes satranç oynuyor ve bir plân, strateji dâhilinde hareket ediyor; biz ise tavla oynuyoruz diyen  Yavuz Ağıralioğlu,''Ayağı yere basmayan politikaların neticesinde olana bak. Milyarlarca dolar ekonomik bedelin, bunca külfetin "mükâfatı", Türk Bayrağımızın yakılması!'' ifadelerini kullandı.

''Güya elimizin altında olanlar bayrağımızı yaktı ''

Süleyman Şah türbesinin Türk topraklarından taşınmasını eleştiren  Yavuz Ağıralioğlu, ''Suriyeliyi bariz bir güvenlik zafiyetiyle ülkemize doldurdu. Yönettiğinizi sandığınız süreçlerin öğrenme maliyeti hep çok ağır oldu.  Şimdi de güya elimizin altında olanlar bayrağımızı yaktı.Irak'ta askerimizin başına geçirilen çuvalın bölgedeki tesiri neyse bu da benzer sonuçlar doğuracaktır.''ifadelerini kullandı.

''Akıl süzgecinden geçirilmemiş hiçbir hamleye teşebbüs etmeyin''

İYİ Parti İstanbul Milletvekili, Beşşar Esad ile görüşme iddialarına değindi. ''Anlaşılıyor ki Putin ile yapılan görüşmeden, Suriye'de Esad'la görüşme "kararı" çıkmış. Telkinle de olsa diyalog iyidir '' paylaşımında bulundu.

Akıl süzgecinden geçirilmemiş hiçbir hamleye teşebbüs etmeyin diyen Ağıralioğlu hükümete uyarılarıda bulundu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1709742/agiralioglundan-azez-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.