Süt ve süt ürünlerine Çin kapıları açıldı

Ankara Masası
|
21 Mayıs 2020, Perşembe - 21:52
Süt ve süt ürünlerine Çin kapıları açıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: "Bu kapsamda sektörümüzün önde gelen 54 firması Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı gerçekleştirebilecek"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'den Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engellerin kalktığını bildirdi.

Bakan Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde, Ticaret Müşavirliğinin de katkılarıyla yürütülen yoğun girişimlerin olumlu neticelendiğini ifade etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel İdaresi’nin Türkiye'den Çin’e süt ve süt ürünleri ihraç edebilecek firma listelerini açıkladığını belirten Pekcan, "Bu kapsamda sektörümüzün önde gelen 54 firması Çin’e süt ürünleri ihracatı gerçekleştirebilecektir. Yaklaşık 6 milyar dolar ile dünyanın en önemli süt ürünleri ithalatçılarından birisi olan Çin pazarının Türk ihracatçılarımıza açılması memnuniyet vericidir. İhracatçılarımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Bundan sonraki süreçte Çin pazarında kalıcı olmak, diğer Uzak Doğu ülkelerini de kapsayacak şekilde pazarı genişletilmek, farklı tarım ürünlerinin ihracatını da bu coğrafyada gerçekleştirmek üzere çalışmalar yapılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/17171/sut-ve-sut-urunlerine-cin-kapilari-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.