Çengel Kafe yenilendi

Eğitilebilir zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu hedeflenerek Çankaya Belediyesi tarafından kurulan Çengel Kafe yenilenmiş hâliyle tekrar hizmete açıldı. Garsonları Down Sendromlu bireylerden oluşan ve Sakarya Caddesi’nde hizmet veren Çengel Kafe’den elde edilen gelir, engelli bireyler için kullanılıyor.
Mevlüt Peker
|
16 Ağustos 2022, Salı - 11:17
Çengel Kafe yenilendi

Eğitilebilir zihinsel engelli bireylerin rehabilitasyonu için Çankaya Belediyesi tarafından Sakarya Caddesinde kurulan Çengel Kafe, yeni tip koronavirüs salgınında kapanmıştı. Kapanmayı değerlendiren Çankaya Belediyesi kafenin iç-dış mekanlarını, oturma alanlarını ve mutfağı tamamen yenileyerek tekrar Ankaralıların hizmetine açtı.

2015 yılında Çankaya Belediyesi Maltepe Yerleşkesi’nde açılan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in talimatıyla yaya trafiğinin yoğun olduğu Sakarya Caddesi’ne taşınan Çengel Kafe, down sendromlu bireyleri birer çalışan olarak sosyal hayatın içinde tutuyor.  Çengel Kafe, kendine has tost çeşitleriyle her yaştan her gün Başkentlileri ağırlıyor.

Özel Teşvik Ödülü almıştı

Çengel Kafe, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğince gerçekleştirilen yarışmada 25 belediye tarafından sunulan 40 proje arasından birinci seçilmiş ve Özel Teşvik Ödülü sahibi olmuştu. 

Çengel Kafe, engelli bireylere geziler, sporlar, drama-tiyatrolar, danslar, halk dansları, ebru baskıları, fotoğrafçılık, bilgisayar eğitimi gibi kurslara katılma, sinema, tiyatro, konser gibi etkinlikleri izleme imkânı da veriyor.

Engelli gençlerin kolay kavrayıp işlerini kolay icra edebilecekleri uygunlukta tasarlanan Çengel Kafe’de, mavi, yeşil ve turuncu renkler kullanılıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1717435/cengel-kafe-yenilendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.