Bakan Nebati'den vergi düzenlemesi paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi düzenlemeleri hakkında bilgi verdi. Nebati, "Tüm kesimleri ilgilendiren vergi politikalarını hayata geçiriyoruz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
17 Ağustos 2022, Çarşamba - 15:28
Bakan Nebati'den vergi düzenlemesi paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinde paylaşım yapan  Nebati, vergi kolaylığı ile ilgili maddeleri sıraladı.

Esnaf ve işveren için vergi düzenlemeleri 

Evden üretim yapanların beyanname verme, defter tutma ve belge düzenleme gibi zorunluluklarının olmadığını söyleyen Nebati, sosyal medya üreticilerinin ise kazançlarından ufakta olsa vergilendirildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, genç girişimcilere 3 yıl boyunca istisna uygulanacağını ifade etti. Bakan ayrıca, çiftçilerin destek ödemelerinden vergi alınmayacağını aktardı.

Tüketiciden alınacak vergilere dair düzenlemeler

Enflasyonla mücadelede alım gücünü artırılması için KDV oran indirimlerinde 50 milyar lira vergiden vazgeçildiğini belirten Bakan, gıda ürünlerine KDV oranını yüzde 1’e, temizlik ve hijyen maddelerinde ise yüzde 8’e indirildiğini söyledi.

KDV düzenlemeleri 

Nureddin Nebati, KDV’de alıcı mükelleflerin satıcı mükelleflere bağlı olumsuzluklardan etkilenmemesi amacıyla ‘İsteğe Bağlı Tam Tevkifat’ uygulamasının hayata geçirildiğini ifade etii.

Hazine ve Maliye Bakanı diğer paylaşımlarında ise;

''İmalat sanayiine yönelik Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yapılan inşaat yatırımlarındaki istisnayı 2025 yılı sonuna kadar uzatırken turizm inşaat yatırımlarını da kapsama aldık ve istisna uygulamasını kolaylaştırdık. Dahilde işleme ve geçici kabul rejimleri kapsamında ihraç edilecek malların üretiminde kullanılacak maddelerin KDV’siz alınabilmesine yönelik uygulamayı 2025 sonuna kadar uzattık.

Sanayi Sicil Belgesi’ne haiz olan sanayicilerin, imalat sanayiinde kullanılmak üzere alacakları yeni makine ve teçhizatlar için Yatırım Teşvik Belgesi olmasa dahi 2022 yılı sonuna kadar KDV istisnasından yararlanmalarına imkan sağladık.

6745 sayılı Kanun’un 80’inci maddesi kapsamında teşviklerden yararlanmasına karar verilen teknolojilerin geliştirilmesi için Ar-Ge faaliyetleri sonucunda üretilen elektrik motorlu taşıt araçlarının geliştirilmesine yönelik verilen mühendislik hizmetlerine ilişkin istisna uygulaması getirdik.'' açıklamasına yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1719997/bakan-nebatiden-vergi-duzenlemesi-paylasimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.