Nebati'den zincir marketlere indirim çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bazı işletmelerin indirim kararının ardından diğer işletmelerden de aynı indirimi beklediğini ifade etti. Nebati, "Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" dedi.
Onur Çetinkaya
|
05 Ocak 2023, Perşembe - 15:56
Nebati'den zincir marketlere indirim çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'na katıldı.

Aralık ayında tüketici enflasyonunu oluşturan sepetteki ürünlerin birçoğunda fiyat artışlarının yavaşladığınız tüketici enflasyonunu yüzde 64.27'ye gerileyerek OVP altında bir eviyede gerçekleştiğine şahit olduk diye konuşan Bakan Nebati, "Yurt içi üretici fiyat endeksinin aylık bazda gerilediğini gördük. "dedi.

"Elinizi taşın altına koyun"

Bakan Nebati konuşmasında tüm işletmelere indirim çağrısı yaptı. İndirime giden işletmelere teşekkür eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.

İş dünyasına çağrısını yineleyen Nureddin Nebati, "Geçen yılın ocak ayına girerken enerji fiyatları başta olmak üzere her alanda fiyatlar yükseliyordu. Bugün sizlere açık ve net söylüyorum petrol fiyatları gayet iyi, pompa fiyatları haziran ayındaki yaşadığı pikten aşağıda. Taşıma maliyetleri düşüyor. Konteyner fiyatları 15 bin dolarlara çıkmıştı bugün 2.500 dolarlar seviyesinde. Her türlü maliyetin en aza indiği dönemdeyiz. Böylesine bir ortamda bu fiyatlar, bu gevşeme piyasaya yansımıyorsa ortada bir problem vardır. Elinizi taşın altına koyun." şeklinde seslendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2045963/nebatiden-zincir-marketlere-indirim-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.