Nebati, "Düşüşü yıl sonu hissedeceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İkinci Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde konuştu. Tarım ürünleri ihracatında 7,6 milyar dolar ile rekor kırıldığını ifade eden Nebati enflasyonla ilgili, "Düşüşü yıl sonu hissedeceğiz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
26 Eylül 2022, Pazartesi - 12:09
Nebati, "Düşüşü yıl sonu hissedeceğiz"

İkinci Türkiye Çiftçi Zirvesi'nde konuşan Nureddin Nebati, tarım ve enflasyona dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de 20 yılda atılımların gerçekleştirilmesinde tarımın önemine vurgu yapan 
Nebati, Tarım ürünleri ihracatı 7,6 milyar dolar Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Bakan Nebati, arzın sağlanması için üreticilere verilen desteğin artırıldığını söyledi. Çiftçilere 24 milyar lira olan desteğin 39,2 milyara çıkarıldığını belirtti.



"Enflasyon mesajı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayını işaret ettiği enflasyon mesajına değinen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Aldığımız tedbirler ve küresel düzeyde yaşanacak normalleşme ile birlikte enflasyonu yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren bu düşüşü daha net bir şekilde hissetmeye başlayacağız." diye konuştu.

"Vergi yükü bu kış boyunca kaldırılacak"

Çalışanlara ödenen çalışma bedeli vergi istisnasını yıl sonunda yeniden değerleme oranına göre aktaracağız ve rakamı güncelleyerek çok önemli bir alanı açmış olacağız diyen Nureddin Nebati," Enerji desteği ile çalışanlar rahat nefes alacak. Çalışanlara yapılacak elektrik ve doğal gaz ödemelerinde vergi yükü bu kış boyunca kaldırılacak." diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1800400/nebati-dususu-yil-sonu-hissedecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.