Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan hükümete faiz eleştirisi

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, piyasadaki faizin değil Merkez Bankası’nın bankalara verdiği borcun faizinin düştüğünü belirterek, “Merkez Bankası'ndan 13'le alıyorlar, yüzde 30'la, 35'le, 40'la piyasaya satıyorlar. O da kredi alabilene… Herkese kredi yok. Bu hükümet şunu anlamıyor: Faiz talimatla düşmez. Güvenle düşer." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
19 Ağustos 2022, Cuma - 10:32
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan hükümete faiz eleştirisi

Ali Babacan, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından açıklamalarda bulundu.

Babacan, "Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi? Siz ondan haber verin. Piyasa faizi o. Aradaki farkı banka kazanıyor. Bankalar mutlu. Bu hükümet şunu anlamıyor: Faiz talimatla düşmez. Güvenle düşer." şeklinde konuştu.

"En geç 6 ay içinde kriz ortamını ortadan kaldırırız”

İktidara gelmeleri halinde ekonomiyle ilgili bütün kurumları 1 ayda ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "En geç 6 ay içinde kriz ortamını ortadan kaldırırız. En geç 2 yıl içinde de enflasyonu tek haneye indiririz. 2001-2002 krizini biz çözdük. 2008-2009 krizini de biz çözdük. Yaptık, yine yaparız. Yaptık, çok daha güzelini yaparız. Bunun için kadrolarımız hazır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bankada parası olanın parasını kura endeksledin de emekli maaşını niye endekslemedin?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kur korumalı mevduat sistemi için kullandığı ‘kur garantili milli para’ ifadelerini eleştiren Babacan şöyle devam etti:

“Elin parasına endeksli millî para olur mu? Bankada parası olanın parasını kura endeksledin de emekli maaşını niye endekslemedin? Emeklimizin aldığı maaş millî para değil mi? Türk lirası almıyor mu? Onu niye endekslemiyorsun? Asgari ücreti de kura endeksle… Sen memurun, emeklinin maaşını, asgari ücreti kura endeksledin mi ki milletin bankadaki parasını kura endeksliyorsun?"

 “Bütün sulama projelerini ilk 5 yılda tamamlayacağız”

Avrupa'nın en büyük tarım arazilerine sahip olan ülkenin tarım politikası olmadan yürümesi mümkün olmadığının altını çizen Babacan, “ Bütün sulama projelerini iktidarımızın ilk 5 yılında tamamlayacağız. Barajlar, göletler, isale hatları, kapalı, basınçlı sistem su dağıtım kanalları, damlama, yağmurlama… Tamamını tamamlayacağız. Toprağa su gidince verim en az ikiye, üçe katlıyor. Toprağa su gidecek ki gençler çiftçiliği meslek edinsin. Toprağa su gidecek ki ülkenin yarınları ayağa kalksın. Toprağa su gidecek ki tarım ölmesin.” İfadesini kullandı.

Kaynak: Karar 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1722611/deva-partisi-genel-baskani-ali-babacandan-hukumete-faiz-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.