Mardin'deki TIR faciası tanıkları anlattı

Mardin'in Derik ilçesinde Üçyol mevkiinde kaza yapan araçlara müdahale edenlere freni patlayan bir tırın çarpması sonucu 19 kişi öldü, 6'sı ağır 26 kişi yaralandı. Görgü tanıkları o anları anlattı.
Mevlüt Peker
|
21 Ağustos 2022, Pazar - 00:49
Mardin'deki TIR faciası tanıkları anlattı

Mardin'in Derik ilçesinde Üçyol mevkiinde kaza yapan araçlara müdahale edenlere freni patlayan bir tır çarptı. Peş peşe meydana gelen zincirleme trafik kazasında 19 kişi hayatını kaybederken 6'sının durumu ağır olmak üzere 26 kişi yaralandı. Kazaya karışan araçlar çekici ve vinç yardımıyla yoldan kaldırıldı. Belediye ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdü.

Vedat Şanci: Arkadaş, akraba, tanıdık hepsi vefat etti

Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen katliam gibi kazadan yaralı kurtulan Vedat Şanci, dehşet anlarını anlattı. Kazadan hafif yaralı bir şekilde kurtulan Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Vedat Şanci, kaza anını anlattı.

Kazada ayağı kırılarak yaralanan Şanci, “İkinci kaza anında biz oradaydık. Kamyon geldi. Freni patlamıştı, eski araçtı. Daha önce orada çalışan arkadaş bize bilgi verdi. Dedi ki, 'Silopi'den gelmiş araçlar eskidir. Balatalarının da eski olduğu bilgisi' verildi, ama biz uymadık. Jandarma yolu kesmedi. Nöbet tutmadılar, yolu kesmediler. Birinci kaza olduktan sonra hiçbir sıkıntı bir sorun yoktu. O an 3-4 kişi ölmüştü. İkinci kazada orada önlem alınmadığı için ikinci tır da geldi, freni patlayıp insanların içine daldı. Çok sayıda insanı kendisiyle birlikte sürükledi. Çok sayıda insan orada yaralandı. Bir de ölüler var. Kimisinin başı yok kimisinin vücudu yok. Ben oradan sağ kurtuldum. Allah'ıma şükürler olsun. Ayağımdan yara aldım, kırık var. Arkadaş, akraba, tanıdık hepsi vefat etti. Hala şoktayım, hiçbir şey hatırlamıyorum. Birden oldu her şey. Allah rahmet eylesin" dedi.

Veysi Danış:  Ortalık kan gölüne döndü

Görgü tanığı Veysi Danış, “İkinci tırın gelişi itfaiye, ambulansa ve araçlara çarptı. Ortalık kan gölüne döndü. Herkes akrabasına koştu, çoluk çocuğuna baktı” dedi.

Kazayı görgü tanığı Veysi Danış, feci kazaya dair gördüklerini İhlas Haber Ajansına anlattı. İlk kaza olduğunda yardım amaçlı yaralılara müdahale ettiklerini söyleyen Veysi Danış, 15-20 dakika geçtikten kalabalığın toplandığı ifade etti. İlk kazadan 3 kişinin öldüğünü aktaran Danış, “O arada bizim yeğenimiz de vefat etti. Biz onunla ilgilenirken kalabalık oldu. O esnada bir baktık yukardan korna sesi geliyor. Meğerse ikinci tır freni patlamış. Süratli bir şekilde kalabalığın içine daldı. O esnada ortalık katliam alanı oldu. Çok berbat bir şey oldu. Kaçan kaçana, çocuklar, yaşlılar o esnada tırın altında kalan bayağı insan kaldı. İlk kazada sağlık ekipleri müdahale ediyordu. İkinci tırın gelişi itfaiye, ambulansa ve araçlara çarptı. Ortalık kan gölüne döndü, ikincisi katliam gibi oldu. Herkes akrabasına koştu, çoluk çocuğuna baktı. Gaziantep’i konuşurken Antep’ten daha kötü olduk. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Beytullah Durak:  Kaporta üstüme geldi

Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Beytullah Durak, ilk kazayı gördükten sonra yardıma gittiğini söyledi Durak, “Bir şey görmedim. İkinci kazada yardıma gittim. Kaporta üstüme geldi” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1732684/mardindeki-tir-faciasi-taniklari-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.