ABB yeni bir projeyi daha hayata geçirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Salonunda sahneseverleri ve tiyatroseverleri bir araya getirecek. Hayata geçirilen tiyatro eğitim süreci kapsamında yapılan seçmelerin ardından eğitimler eylül ayı itibariyle başlayacak.
Ecem Çetin
|
23 Ağustos 2022, Salı - 11:36
ABB yeni bir projeyi daha hayata geçirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kültür ve sanatı önceleyen çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, hem konservatuvar sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek olmak hem de sahneyle buluşmak isteyen adaylar için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Altındağ Gençlik Merkezi tarafından tiyatro eğitim süreci başlatıldı. 

20-21 Ağustos tarihleri arasında  14 yaş ve üzeri yaklaşık 200 adayın katıldığı    tiyatro oyunculuğu, doğaçlama, güzel konuşma, sahne hâkimiyeti ile şan (müzik) alanında yetenek seçme ve değerlendirme sınavı yapıldı.

Eğitimler eylülde başlıyor 

60 asıl ve 10 yedek aday seçmeleri başarıyla tamamladı. Eylül ayında başlayacak olan eğitimler  Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilecek. Adaylar, uzman eğitmenler eşliğinde 9 ay boyunca tiyatro eğitimi alacak.

"Tiyatro oyunlarını Ankaralılara ücretsiz olarak sergiletmeyi amaçlıyoruz"

Tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak için seçmeler düzenlediklerini belirten Altındağ Gençlik Merkezi İdarecisi Murat Saykı, süreç ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Başlatmış olduğumuz projedeki amacımız sahneseverleri ve tiyatroseverleri sahnede bir araya getirmek ve aynı zamanda konservatuvar eğitimi alacak öğrencilerimize destekte bulunmak. Yaklaşık 200 kişilik başvuru oldu. 2 gün süren seçmelerimiz tamamlandıktan sonra eğitimlerimize başlayacağız. Eğitimler sonrasında seçtiğimiz tiyatro öğrencilerimizin çeşitli tiyatro oyunlarını Ankaralılara ücretsiz olarak sergiletmeyi amaçlıyoruz."

"Konservatuvara hazırlanan öğrencilere de destek olmak istiyoruz"

Tiyatroseven herkesi beklediklerini belirten Altındağ Gençlik Merkezi Tiyatro hocası Emin Kutluca ise "Yeni yetişen oyuncularımızı sahneye hazırlamak için bu eğitimleri düzenliyoruz. Konservatuvara hazırlanan öğrencilere de destek olmak istiyoruz. Eğitimlerimiz ücretsiz olarak gerçekleşecek" açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1735100/abb-yeni-bir-projeyi-daha-hayata-gecirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.