Nebati,'' İlk çeyrekte 7,3'lük büyüme oldu, ikinci çeyrekte bunun da üzerinde büyüme bekliyoruz''

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yılın ilk çeyreğinde 7,3'lük büyüme olduğunu söyledi.Dar gelirli vatandaşlar içinde de müjde verdi.
Onur Çetinkaya
|
23 Ağustos 2022, Salı - 12:14
Nebati,'' İlk çeyrekte 7,3'lük büyüme oldu, ikinci çeyrekte bunun da üzerinde büyüme bekliyoruz''

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı televizyon programında ekonomi gündemine dair açıklamalar yaptı.

Türkiye Ekonomi Modeli sonrasın atılan adımlara dikkat çeken Nebati, Merkez Bankası ile ticari kredi faiz oranlarında makas açılmış durumda. Yüzde 23'e kadar faiz oranlarını kullanan finansal sektör karşılık ayırmasına gerek yok. Yüzde 23'ü aşarsa yüzde 20'lik bir zorunlu karşılık var.'' ifadelerini kullandı.

İki ve 10 yıllık tahvil faizlerinde tarihi düşüş trendini yakaladıklarnı belirten Bakan Nebati, '' Menkul kıymetlere olan ihtiyaçla hazinenin borçlanma oranı düşmüş oluyor. Büyük ihtimalle kredi faizlerinin Merkez Bankası faiz oranlarına yakınsayacağı konusunda beklentimiz var.'' diye konuştu.

''Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3'lük büyüme gerçekleşti''

Hazine ve Maliye Bakanı,Türkiye'ye yabancı girişinin arttığını belirtti. Yatırımcıların  gayrimenkul sektörüne geldiklerini söyleyen Nebati, Türkiye'nin yabancılar için güvenli liman olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin ekonomideki büyümesine dikkat çeken Nureddin Nebati,''İlk çeyrekte 7,3'lük büyüme oldu, ikinci çeyrekte bunun da üzerinde büyüme bekliyoruz.'' açıklamasında bulundu.

''Aralık ayında enflasyonda düşüş başlayacak''

Herkesin merak ettiği enflasyondaki durumada değinen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aralık ayını işaret etti.

Nebati,'' İlk 7 ayda enflasyonun altında kur artışı var. Enflasyondaki artış hızı düştü. Aralık ayından itibaren baz etkisiyle başlayacak olan aşağı sert yönde gidecek enflasyonla ilgili düşüş trendi 2023'te devam edecek. Enflasyonla mücadele aynı kararlılıkla sürecek.'' dedi.

Dar gelirliler için destek çalışması 

Dar gelirlilere 2002'de 1,6 milyar lira destek verilirken şu an 145 milyar lirayı aştığını söyleyen  Bakan Nebati, dar gelirliler için iki yeni destek için çalışmaların tamamlandığını ve yakında açıklanacağını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1735296/nebati-ilk-ceyrekte-73luk-buyume-oldu-ikinci-ceyrekte-bunun-da-uzerinde-buyume-bekliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.