Sinan Oğan: “Erdoğan bir açılım başlatırsa HDP’liler pekala ona oy verir”

Türkiye Stratejik Analizler Merkezi TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, “Sayın Erdoğan seçimleri kaybedeceğini görüyor 2. tura kaldı ve karşısında Kılıçdaroğlu var HDP orada duruyor. HDP Kılıçdaroğluna destek verirse sayın Erdoğan kaybedecek. Sayın Erdoğan, elinizi vicdanınıza koyun söyleyin HDP’nin kapısını çalar mı çalmaz mı? Bana göre çok rahat çalar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
24 Ağustos 2022, Çarşamba - 15:32
Sinan Oğan: “Erdoğan bir açılım başlatırsa HDP’liler pekala ona oy verir”

Sinan Oğan Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmeler yapan, bu seçimdeki dinamiklerin çok farklı olduğuna işaret etti.

Türkiye Stratejik Analizler Merkezi TÜRKSAM Başkanı Oğan, “ Sayın Akşener’in desteğini alması bütün İYİ Partililerin desteğini almasına sebep midir? Değildir. Nerden mi biliyoruz? İyi parti son seçimlerde yüzde 10 oy aldı, sayın Akşener cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaç aldı yüzde 7,5 yani kendi partisinin yüzde 25’inin oyunu alamadı.” şeklinde konuştu.

Sinan Oğan şöyle devam etti:

“Seçim ikinci tura kalır”

“ Bu demektir ki cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki dinamikler çok farklı, o sebeple sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Erdoğan’ın aday olduğu bir yerde HDP’ de Başak Demirtaş'ı aday gösterecekse öyle gözüküyor. Bu 1. turda sıfır toplamlı bir oyun, kimsenin kazanamayacağı bir yarış demektir. Mesele 2. Tura kalıyor.”

“2. turun nasıl şekilleneceği HDP’nin dolayısıyla Kandil’in tutumuna bağlı”

“ 2. turun burada nasıl şekilleneceği HDP’nin dolayısıyla kandilin tutumuna bağlı kalıyor. Şimdi bakıyorum da bazıları diyor ki, HDP ile Kılıçdaroğlu’nun arası iyi onu destekler, hiç öyle bir dünya yok kim demiş.”

“HDP pekâlâ sayın Erdoğan’ı destekler hiç gocunmaz”

“ HDP pekâlâ sayın Erdoğan’ı destekler hiç gocunmaz. En disiplinli seçmen tabanı HDP’de var. HDP seçmen tabanını çok rahat hareket ettirebilecek bir siyasi partidir. Erdoğan kendilerine daha çok destek verirse, daha çok imkan verirse, yeni bir açılım başlatılırsa pekala ona oy verirler.”

“Erdoğan 2. Turda kaybedeceğini anlarsa çok rahat HDP’nin kapısını çalar”

“Ben buradan izleyicilere şunu sorayım, sayın Erdoğan seçimleri kaybedeceğini görüyor 2. tura kaldı ve karşısında Kılıçdaroğlu var HDP orada duruyor. HDP Kılıçdaroğlu'na destek verirse sayın Erdoğan kaybedecek. Sayın Erdoğan, elinizi vicdanınıza koyun söyleyin HDP’nin kapısını çalar mı çalmaz mı? Bana göre çok rahat çalar. Kaybetmemek için çalar çalmadı mı? açılımlar yapmadı mı ?

http://www.ankaramasasi.com/haber/1737385/sinan-ogan-erdogan-bir-acilim-baslatirsa-hdpliler-pekala-ona-oy-verir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.