Aile hekimlerine muayene sayısına göre 'teşvik ödemesi'

Aile hekimlerine muayene sayısına göre teşvik ödemesi alma imkanı veren yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aile Hekimlerimiz ve ASM çalışanlarımız kendileriyle ilgili mevzuatlar çerçevesinde taban ek ödemesi ve teşvik ödemesinden yararlanacaklar. Hayırlı olsun” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ağustos 2022, Perşembe - 10:43
Aile hekimlerine muayene sayısına göre 'teşvik ödemesi'

'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre, ihtar puanı almamış olmak şartıyla aile hekimlerine ne kadar çok hastaya bakarlarsa o oranda 'teşvik ödemesi' yapılacak.

Herhangi bir ihtar puanı almamış olan sözleşmeli aile hekimleri tavan ücretin yüzde 42'si oranında teşvik ödemesi alacak. Ancak bu ödeme 1-10 arası ihtar puanı alanlara bir ay, 11-20 arası ihtar puanı alanlara iki ay, 21 ve üzeri ihtar puanı alanlara ise üç ay süreyle yapılmayacak.

Günlük muayene sayısına göre teşvik

Aile hekimlerine iş yüküyle orantılı teşvik ödemesi yapılacak. Bu teşvik, memur maaşına endeksli olarak her yıl zam döneminde artacak.

Buna göre, aile hekimliği birimince yapılan günlük muayene sayısının; 41-50 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 10'u, 51-60 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 21'i, 61-75 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 31'i, 76 ve üzeri olması halinde tavan ücretin yüzde 42'si oranında teşvik ödemesi yapılacak.

İhtar puanı almayana teşvik ödemesi

Teşvik ödemesi kapsamında, aile sağlığı çalışanlarına da herhangi bir ihtar puanı almamış olmaları halinde, tavan ücretin yüzde 3'ü oranında ödeme yapılacak. Aile hekimliği birimince yapılan günlük muayene sayısının; 40-60 arasında olması halinde tavan ücretin yüzde 1.5'i, 61 ve üzeri olması halinde tavan ücretin yüzde 3'ü oranında teşvik ödemesi yapılacak.

Fahrettin Koca’dan “hayırlı olsun” paylaşımı    

'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Daire Yönetmelik' ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Koca paylaşımında, "Aile hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu önemli gelişme ile Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlık Merkezi ASM çalışanlarımız kendileriyle ilgili mevzuatlar çerçevesinde taban ek ödemesi ve teşvik ödemesinden yararlanacaklar. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1738878/aile-hekimlerine-muayene-sayisina-gore-tesvik-odemesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.