Bakan Koca: “Yargı kararının toplum vicdanına tercüman olacağına kuşku yok."

Aile hekimini darp eden 3 kişi tutuklandı
Ersin Küçükbarak
|
08 Ekim 2022, Cumartesi - 22:52
Bakan Koca: “Yargı kararının toplum vicdanına tercüman olacağına kuşku yok."

İzmir'de aile hekimi olan Ekin Hürel Günay'ı, sağlık ocağında hasta ile engelli bir doktor arasında tartışma çıkmasının ardından araya girmesi ve beyaz kod vermesi üzerine iş çıkışı darp eden şüpheliler tutuklandı.

22 Ağustos'ta İzmir’in Torbalı ilçesinde 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezine gelen hasta ile merkezde çalışan engelli bir doktor arasında tartışma yaşandı.

Aynı merkezde aile hekimi olarak görev yapan Ekin Hürel Günay da araya girdi ve beyaz kod verdi.

Günay, dün akşam mesai sonrası kendisini bekleyen 3 saldırganın sopalı saldırısına uğradı.

Yaralanan doktor, ambulansla kaldırıldığı Torbalı'daki hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Günay’ın, hastanede ifadesini alan polise, saldırganlar arasında hakkında beyaz kod verdiği kişinin de bulunduğunu bildirmesi üzerine şüpheliler S.A, F.A. ve S.A. gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemin ardından Torbalı Adliyesine sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 3 şüpheli, tutuklandı.

Ekin Hürel Günay, tedavisinin ardından bugün taburcu edildi.

Sağlık Bakanı Koca’dan tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de çalıştığı aile sağlığı merkezinde yaşanan tartışma sonrası beyaz kod veren aile hekiminin mesai sonrası darp edilmesine tepki gösterdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Bu olay, sağlık çalışanlarına karşı darp başta olmak üzere işlenen şiddet suçlarının artan cezalarını hiç bilmeyenler olduğunu göstermektedir. Bu olay, bugün sağlık çalışanına el kaldıranın yarın sağlık kurumuna bir insan olarak hangi yüzle başvuracağı sorusunu sordurtmaktadır.

Olay sebebiyle ortaya konan bazı tepkilerde, azalan ama sona ermeyen şiddetin nedeni adeta devletin aczi olarak gösterilmektedir. Bu kasıtlı tutumun şiddetin önlenmesine hiçbir katkısı olmamıştır. Tam tersine, devleti aciz göstermek suça eğilimli kişiyi daima cesaretlendiriyor."

Sağlık Bakanı Koca, paylaşımında, "Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Şüpheliler, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması neticesinde, tutuklama istemiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır. Yargının vereceği nihai kararın toplum vicdanına tercüman olacağına kuşku yok."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1825287/bakan-koca-yargi-kararinin-toplum-vicdanina-tercuman-olacagina-kusku-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.