Ayfer Yılmaz: "Benim kanımca seçim ikinci turda biter”

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda biteceğini belirterek, “Önemli olan parlamentoyu almak” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ağustos 2022, Perşembe - 15:19
Ayfer Yılmaz: "Benim kanımca seçim ikinci turda biter”

Ayfer Yılmaz Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönemeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Fatih Atik’in “Sizce seçim ilk turda biter mi?” sorusunu yanıtlayan Yılmaz, “Benim kanımla seçim ikinci turda biter” ifadesini kullandı.

 Önemli olan parlamentoyu almak"

Ayfer Yılmaz, Önemli olan parlamentoyu almak, parlamento çoğunluğu. Biz oradayız ve başbakanlığa talibiz. Sonrası parlamento çoğunluğu ortaya çıktığı zaman ikinci turda belli olmuş olur.” ifadelerini kullandı.

"Seçim 2. tura kalırsa önemli olan  parlamento seçimleri olur.” 

İlk turda cumhurbaşkanlığını kazansanız daha iyi değil mi?” sorusu üzerine Yılmaz,Tabii ki, her zaman elinizdeki en iyi senaryoyla gitmemeniz lazım biraz da kötü senaryo olursa, ikinci tura kalınırsa aslında önemli olan birinci turdaki parlamento seçimleri olur.” değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye yavaş yavaş şişenin dar boğazından çıkıyor"

Ayfer Yılmaz, Aslında yavaş yavaş şişenin dar boğazından Türkiye çıkıyor, sıkıştırıldığı yerden çıkıyor. Tekrardan hukukun üstünlüğünün olduğu, özgürlüklerin ve adaletin olduğu, gençlerin ne mezuniyetlerinin ne de konserlerinin iptal edildiği, ne hayallerinin elinden çalındığı, ne üreticinin artık tarlasını terk ettiği, ne işçinin iş bulamadığı, ne de artık politikacının çözüm bulamadığı bir ülke bizim için geçerli olmayacak.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1739413/ayfer-yilmaz-benim-kanimca-secim-ikinci-turda-biter
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.