Ankara Barosu'ndan Gülşen tepkisi

Ankara Barosu, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik sözlerinin ardından tutuklanmasına ilişkin "Dört ay önce bir konserde sırasında yapılmış bir açıklama nedeni ile açılan soruşturmada verilen tutuklama kararını hukuk sistemi içinde izah etmek mümkün değildir." açıklamasını yaptı.
Ankara Masası
|
26 Ağustos 2022, Cuma - 16:43
Ankara Barosu'ndan Gülşen tepkisi

İstanbul'da 4 ay önce çıktığı mekanda imam hatiplilere yönelik sözleri sosyal medyaya düşen şarkıcı Gülşen, açılan soruşturmanın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gülşen'in tutuklanmasına Ankara Barosu yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

"Kamu yararının sağlanması açısından en önemli unsurlardan biri, toplumun hukuk sistemine olan güvenini tesis etmektedir. Buda öncelikle hukuka uygun kanunlar ve kanunları ve kanunları hiçbir baskı altında kalmadan, sadece vicdani kanaatine göre uygulayan ve liyakatle atanmış hakimlerin verdikleri adil kararla sağlanacaktır. Dört ay önce bir konserde sırasında yapılmış bir açıklama nedeni ile açılan soruşturmada verilen tutuklama kararını hukuk sistemi içinde izah etmek mümkün değildir." ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi;

"Kararı anlamak ve anlatmak mümkün değildir"

Yapılan bir açıklama kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike ortaya çıkması ya da kamu barışının bozulması doğurmadıysa bu açıklama TCK 216. Maddesinde tarif edilen eylemi oluşturduğundan bahsetmek mümkün değildir. Kaldı ki soruşturmaya konu olan sözler dört ay önce söylenmiş ve aradan geçen zaman zarfında gündeme dahi gelmemiştir. Kanunda tarif edilen unsurların oluşmadığı bir açıklama nedeni ile yürütülen soruşturma ve kavuşturma neticesinde yargının vereceği karardan bağımsız olarak; bu karardan bağımsız olarak geçecek zaman zarfında hürriyetinin sınırlandırılması sonucu doğuracak şekilde tedbir mahiyetinde verilen tutuklama kararı, muhtemel mahkumiyet kararının infazından daha ağır sonuçlar doğurmaktadır ki bu yönü ile de kararı anlamak ve anlatmak mümkün değildir.

"Yara alan toplumun hukuk sistemine olan inancıdır"

Gülşen Çolakoğlu’nun tutuklanması kararı ile yara alan toplumun hukuk sistemine olan inancıdır. Bu yaranın iyileşmesi ancak hukuk devleti ilkisine sıkı sıkıya bağlı kanun ve kararlarla mümkün olacaktır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1740601/ankara-barosundan-gulsen-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.