Gülşen'in tutuklanmasına çok sayıda isim tepki gösterdi

Şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına muhalefet ve sanat camiasından büyük tepki geldi. Sosyal medyada binlerce tweet atıldı.
Ankara Masası
|
26 Ağustos 2022, Cuma - 09:24
Gülşen'in tutuklanmasına çok sayıda isim tepki gösterdi

Şarkıcı Gülşen'in, bir konserinde “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şarkıcı hakkında soruşturma başlattı.

 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan gözaltına alınan Gülşen, işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Gülşen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gülşen'in tutuklanmasına siyasilerden, sanat camiasından tepkiler geldi.

Millet İttifakı'nda sessiz kalan liderler

Millet İttifakı'ndan ise liderler düzeyinde tutuklama kararına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tepki gösterirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ise paylaşım yapmaması dikkat çekti.,

Ak Parti cephesinden ise Şamil Tayyar bir paylaşım yaptı

Tepki yağdı

İşte yapılan paylaşımlardan bazıları;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, "Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler..." bunlar kimin laflarıdır? Bunları bu aziz millete kim söyledi? Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!

Gençlere sesleniyorum, bu adaletsiz düzenin sonu geliyor. Sizleri kışkırtarak ve bölerek bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki seçimde sizler büyük bir rol oynayacaksınız. Bir olmak, kışkırtmalara karşı birbirinize kenetlenmek sizin elinizde. Farklı hayat tarzlarına sahip gençlerin arasında uzun bir zamandır barış rüzgarları esmektedir. Amacını aşmış bir şakayı alıp, gençlerimizi birbirine düşürmektir hedef. Biraz daha iktidarda kalmak için, daha çok çalmak ve çırpmak için.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

Gülşen’in sözleri inciticiydi, kendisi de kabul etti. Hiçbir hakaret tasvip edilemez. Ama bunun karşılığı tutuklama olmamalıydı. Özür dileyen birine ceza sopasıyla çullanan zihniyet ne adalet ne de merhamet sahibidir. Tutuklu yargılama istisna olmalıdır.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce

Gülşen’in sözlerine kesinlikle katılmıyorum. Bu sözler nedeniyle tutuklanmasını da doğru bulmuyorum. Yeter artık! Yargıyı iktidarın sopası olarak kullanmaktan vazgeçin. Atatürk’e hakaret edenlere, namaz kılmayan öldürülebilir diyenlere, Sedat Peker’in iddialarına soruşturma yok. Ama Gülşen ışık hızıyla tutuklanıyor. İmam hatipli de anadolu liseli de bu memleketin evladıdır. Siz böyle yaparak imam hatiplileri ayrıcalıklı konuma getiriyorsunuz.

Gazeteci Nagehan Alçı

Gülşen’in tutuklanması tam bir hukuk cinayeti. Yargısal aşırılık bu. Yapmayın etmeyin sayın savcılar, sayın hakimler. İnsaf lütfen. Adalet mi şimdi bu?Gülşen’in sözleri çok çirkindi ama özür metni çok samimi, çok içtendi. Numaradan bir özür değildi. Gülşen özgürlüğüne kavuşmalı…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel

Sahnedeki ifadeleri nedeniyle bir sanatçıyı tutuklamanın hukukla yorumlanabilecek bir yanı yok. Bu karar; iktidarın ve yargının, yaşam tarzlarına savaş açmış bir zümrenin emrine girdiğinin ilanı. Darbe dönemlerinde dahi yaşanmamış bir hukuk garabeti yaşıyoruz. Mücadele edeceğiz!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

Gülşen’in Nisan 2022’de kurduğu yanlış cümlenin bugün servis edilmesi meselenin hukuki değil psikolojik operasyon olduğunu gösteriyor. Medya SPK başkanı ile ilgili rüşvet iddiası ve Zafer Partisinin suç duyurusunu değil Gülşen’i konuşuyor. İslam’a zararı Gülşen değil AKP veriyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel

İfadelerin, sözlerin hapsedildiği bir ülke demokrasi olamaz. Gülşen'in özrü tartışmayı kapatmak için yeterliyken talimatla verilen bu karar, maksatlıdır, tüm gençlere tüm sanatçılara göz dağıdır. Tutuklama kararı tam bir hukuksuzluktur. Gülşen derhal serbest bırakılmalıdır.

Gazeteci Nihal Bengisu Karaca

Ben de bir imam-hatipliyim. Gülşen’in hakaretinden ben de incindim ve tepkimi bir yazı yazarak verdim. Ancak bu ilk kez olmadı. Daha önce de Erol Mütercimler benzerini yaptı, o da özür dilemiş, ceza almış ama tutuklanmamıştı. Neden Gülşen tutuklanıyor? Burada amaç nedir?

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş

Mahkemenin yaptığı, Gülşen'in yaptığından çok daha büyük bir suç. Gülşen hakaret etti; mahkeme, hukuku katletti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem

Gülşen kendisine isnat edilen suçtan en yüksek cezayı alsa ve mahkeme hukuki hiçbir indirim uygulamasa bile hapis yatmayacaktı. Yargı birilerini cezalandırmak için değil,adaleti tesis etmek için vardır. Gülşen üzerinden belirli bir kesimin gözünü korkutmak için hukuku katletmeyin

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar

Gülşen’e tek ses tepki gösterenlerin tutuklamada ayrışmaları, kararın vicdanlarda tam karşılık bulmadığını gösteriyor. Suç ve ceza arasında doğru orantı kurulmadığında doğal sonuç budur. Kaş yaparken göz çıkarmak, böyle bir şey olsa gerek.

Sabah Yazarı Mehmet Barlas

Zaten İmam Hatip Mezunları Derneği de yerinde bir basın açıklaması yayınlamış. İyi de apar topar gözaltı kararı aldırıp evinden kadını mevcutlu şekilde adliyeye getirerek tutuklamak nedir, anlayabilen var mı? Saçmalayan herkesi tutuklayacak mıyız? Bırakın cezasını toplum versin.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1739956/gulsenin-tutuklanmasina-cok-sayida-isim-tepki-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.