Bayraktar Kızılelma görücüye çıktı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Samsun'da kapılarını ziyaretçilere açtı. Baykar Teknoloji tarafından tasarım ve geliştirme çalışmaları tamamlanan insansız savaş uçağı "Bayraktar Kızılelma", Teknofest Karadeniz'de ilk kez görücüye çıktı.
Onur Çetinkaya
|
30 Ağustos 2022, Salı - 12:31
Bayraktar Kızılelma görücüye çıktı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest Karadeniz, Samsun Çarşamba Havalimanında başladı.

İnsansız Savaş Uçağı ''Bayraktar Kızılelma'' ilk kez Teknofest Karadeniz'de vatandaşlarla buluştu.

BAYKAR Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, '' Kızılelma'' hakkında konuştu.

''5-6 saat havada kalabiliyor''

Kızılelma'nın toplam kalkış ağırlığının 6 ton olduğunu belirten Bayraktar, insan savaş uçağının 6 saate kadar havada kaldığını söyledi.

BAYKAR Savunma Genel Müdürü,''Maliyeti yüksek olmayacak, daha düşük maliyetle çok daha fazla üretebileceğiz. Kızılelma'nın böylesine önemli misyonu var. Ülkemiz savaş uçağı anlamında da buna kavuşmuş olacak. İnşallah kısa bir süre içinde uçuşu gerçekleşecek.'' dedi.

Radar görünmezliği konusunda çalışmaların sürdüğüne değinen Haluk Bayraktar  çalışmaların tamamlanması sonrasında,''Milli olarak geliştirilen seyir füzeleri var. Onlar bizi görmeden, biz onları milli seyir füzeleriyle etkisiz hale getirecek imkana sahip olacağız.'' ifadelerini kullandı.

''Kızılelma' F-16'nın yerini alacak''

BAYKAR Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar,''Kızılelma'' ile ilgili dikkat çeken bir açıklama daha yaptı.

Bayraktar, yerli insansız savaş uçağı olacak  ''Bayraktar Kızılelma'nın F-16'ların yerini alacabileceğini belirtti.'' F-16'nın yükünü alabilecek kapasitede. Bizim ülkemizi güçlü kılacak sistemler bizim kendi geliştirdiğimiz bu sistemler. Benim inancım bu tarz sistemler, kendi insanımızın geliştirdiği sistemler ülkemizi ileriye taşıyacak'' diye konuştu.

''Hedefimiz 2023'ün ilk çeyreğinde uçurmak''

Kızılelma'nın geleceğe yönelik yatırım olduğunun altını çizen Haluk Bayraktar, uçak ses hızına yakın insansız savaş uçağının en yakın zamanda seri üretime geçirileceğini, hedeflerinin ise 2023'ün ilk çeyreğinde uçurmak olduğunu söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1743813/bayraktar-kizilelma-gorucuye-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.