Türk SİHA'lar Ukrayna'da üretilecek

Pek çok coğrafyada savaşların seyrini değiştiren Bayraktar İHA ve SİHA’ların Ukrayna’da üretileceği bildirildi. Bu açıklama, Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasiliy Bodnar’dan geldi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Ağustos 2022, Salı - 12:15
Türk SİHA'lar Ukrayna'da üretilecek

Türk İHA ve SİHA’ları Azerbaycan’dan Libya’ya farklı coğrafyalarda savaşların gidişatını etkiledi.

Ukrayna’da da Rusya’nın ilerleyişini yavaşlatan bu gözetleme ve silah sistemlerinin Ankara ve Kiev ortaklığıyla üretimi gündeme geldi.

Şubat 2022'nin başlarında Kiev ve Ankara yönetimleri, Ukrayna'da Bayraktar drone üretim tesisi kurmak için bir anlaşma imzaladı.

Baykar, fabrika için Ukrayna’da arsa aldı

Bu çerçevede, Baykar şirketi Ukrayna'da tescil ettirildi.  'Bayraktar' insansız hava araçlarının üretileceği fabrika için arsa da satın alındı. VOA Türkçe'nin aktardığına göre aynı zamanda, Temmuz ortasında 'Baykar' şirketinin direktörü Haluk Bayraktar, Türkiye'nin Rusya'ya asla insansız hava aracı tedarik etmeyeceğine söz verdi.

Sıcak gelişmeleri Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasiliy Bodnar "RBC-Ukrayna"ya verdiği  röportajda duyurdu.

Tesisin projesini şirketin kendisinin hazırladığını belirten Bodnar, "Çünkü Ukrayna'daki bu üretim, şirket sahiplerinin kişisel sorumluluğundaydı" dedi.

Ortak üretim SİHA’LAR Ukrayna yapımı bileşenlere sahip olacak

Bodnar’ın açıklamalarına göre, kurulacak fabrikada üretilen modellerin önemli bir kısmı Ukrayna yapımı bileşenlere sahip olacak.

Bodnar, "Bu uçaklar için kullanılabilecek yüksek teknolojiye sahip olduğumuz motorlar, diğer yedek parçalar, tekerlekler, birçok farklı parça olabilir" dedi.

Ukrayna, Rusya ile savaşta Türkiye'nin 'Bayraktar TB2' insansız hava araçlarını aktif olarak kullanıyor. Ukrayna, Bayraktar'ı ilk kez 2021'de savaş alanında kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1703233/turk-sihalar-ukraynada-uretilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.