Metin Külünk: "Türkiye’de kazanılan para Türkiye’de kalmak zorunda"

Ak Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Türkiye’nin en ihtiyacı olduğu anda iş insanlarının servetlerini yurt dışına transfer etmesini eleştirdi. Yurt dışında 200 milyar doların üzerinde mevduatı olanlar bulunduğunu belirterek, “Bu ülkede kazanılan para bu ülkede kalmak zorundadır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Eylül 2022, Perşembe - 16:36
Metin Külünk: "Türkiye’de kazanılan para Türkiye’de kalmak zorunda"

Metin Külünk Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

İş dünyasına elini taşın altına koyma çağrısı yapan Külünk, “Türkiye’nin paraları Türkiye’ye gelmeli Türkiye’nin dışarıda 200 milyar doların üzerinde mevduatı olanlar var. Paralarını yurt dışına çıkarmış, Türkiye’de kazanmış mevduatlarını yurt dışına transfer etmiş olanlar var. Burada kazanacaksınız, bu millet alın teriyle kazandığı parayı sizin ticaret hanelerinizde harcayacak siz buradan kazanacaksınız, kazandıklarınızı götürüp yurt dışındaki adreslerde mevduat olacak tutacaksınız” şeklinde konuştu.

" Türkiye’ye bir şey olursa biner uçağıma çeker giderim diyen varsa devlet gereğini yapmalıdır"

Metin Külünk şöyle devam etti:

“Varsa bu ülkede kazanıp yurt dışına parasını transfer etmiş olan ve orada apartta pencereyi açık bekleyen Türkiye’ye bir şey olursa biner uçağıma çeker giderim 15 temmuz gecesindeki gibi biner uçağıma buradan giderim diyen varsa devlet devlettir, gereğini yapmalıdır. Türkiye döviz baskısını hissederken birilerinin dövizleri yurt dışında eğer bir yerlerde duruyorsa tespit edilmişse devlet olarak gereğini yapmalı ve o paralar bu ülkede kazanılmış paralardır, bu ülkeye getirip merkez bankasında döviz rezervine dahil edilmelidir.”

“Amerika’da banka üzerinden 10 bin doları çıkarmayı deneyin bakayım ”

“Amerika’da siz banka üzerinden 10 bin doları çıkarmayı deneyin bakayım. Almanya’da siz 10 bin doların üzerinde para çıkarmayı deneyin bakayım. Banka hesaplarında siz Almanya’nın dışına para çıkarmayı deneyin bakayım başınıza neler geliyor? Bakalım kaç soru sorulur.” diyen  Külünk, “Amerika’da eğer havaalanında pasaport kontrolünde cebinizde şişlik varsa kapalı odaya alırlar.” İfadesini kullandı.

Metin Külünk,  Türkiye’de kazanılan paranın Türkiye’de kalmak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1749354/metin-kulunk-turkiyede-kazanilan-para-turkiyede-kalmak-zorunda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.